Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 33. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Inđiji gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da mu u centru pažnje nije pozicija Inđije na tebeli i da li se bore za opstanak, već igra njegovog tima i ostvarenje zacrtanih ciljeva:

’’Prethodni put kada smo igrali protiv Inđije na njihovom terenu bilo je 1:1, a u Kupu Srbije bilo je 2:1. Jednostavno, nekada se dešava da ti protivnik malo više ne leži i imaš više problema. Još uvek matematički nismo obezbedili titulu, tako da naš cilj ostaje isti. Volim kada imamo teške situacije, teške utakmice i protivnike, jer u takvim mečevima samo možemo da porastemo kao ekipa i ništa drugo. Skoro svi igrači su na raspolaganju, Sanogo će zbog kartona morati da preskoči ovaj meč. Videćemo još, ima dosta igrača koji su igrali mnogo utakmica. Imamo još današnji trening i onda ćemo odlučiti ko će početi utakmicu. Ne znam koliko su oni rasterećeni. Mislim da se oni bore za opstanak ako ne grešim, njihova pozicija na tabeli govori da imaju čemu da se nadaju, iz tog razloga ne znam da li će biti opušteni. Međutim, to ne menja ništa kod nas, mi analiziramo protivnika, a ne njihovu situaciju na tabeli i da li će biti opušteni. Poštujemo svakog protivnika i idemo na pobedu. Bili bismo zadovoljni sa 1:0 i tri boda. Mnogo puta sam rekao da ne može svaka utakmica da se dobije sa tri, četiri ili pet golova razlike, to nije realno. Nekad je dovoljna jedna korektna, dobra, takmičarska utakmica sa 1:0 i tri boda, jer mi težimo ka cilju, a to je titula. Način na koji ćemo stići do cilja mi nije toliko bitan. Kao što sam često govorio, ako moram da biram između prelepe igre u utakmici koju ćemo da izgubimo ili jedne korektne, dobre, teška utakmicu iz koje ćemo izaći kao pobednici, uvek ću odabrati ovo drugo.’’

Meč 33. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Inđije i Crvene zvezde igra se u nedelju 25. aprila 2021. godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ove utakmice na drugom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda