Zajednica: Podrška stavovima UEFA, Fudbalskog saveza Srbije i Evropskih liga

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 270

Povodom odluke grupe bogatih evropskih klubova da formiraju zatvoreno takmičenje pod nazivom Superliga Evrope, bez nadzora UEFA ili FIFA, Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije u potpunosti podržava stav UEFA, Fudbalskog saveza Srbije i udruženja European leagues (EL). Projekti koji se zasnivaju isključivo na materijalnom interesu nemaju za cilj unapređenje fudbalske igre, oko koje smo svi okupljeni, već uništavanje svega što predstavlja suštinu sporta.

Više nego ikad, potrebna je solidarnost i uspostavljanje takmičarskog balansa među klubovima, koji će smanjiti ionako već veliku razliku između „malih i velikih“ ili „bogatih i siromašnih“, dok se ovakvim postupcima taj jaz još više produbljuje.

Institucionalno zalaganje i rešavanje problema uz poštovanje svih fer-plej i sportskih principa odavno je utemeljeno u vrednostima funkcionisanja fudbalskih organizacija i kao takvo jedino ispravno mora i ostati.

Fudbalska igra ne trpi podele i zadatak svih nas je da takve principe očuvamo i radimo na uspostavljanju što većeg balansa u svim takmičenjima, kao što to čine svi članovi naše fudbalske porodice.

Ostvareni sportski rezultat, kao jedino merilo uspeha, ne sme biti zamenjen novcem. Želje pojedinaca da bogate učine još bogatijim ne mogu zameniti solidarnost i zajedništvo među članovima najveće sportske porodice na svetu.

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte