Najbolji igrač 13.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Asmir Kajević, strelac dva pogotka u ubedljivoj pobedi Čukaričkog nad ekipom Novog Pazara u Beogradu.

Završeno je još jedno prvenstveno kolo koje je donelo nekoliko zanimljivih mečeva i nekoliko uslovno rečeno neočekivanih rezultata. Najubedljiviju pobedu ostvarila je ekipa Čukaričkog koja je sigurnom igrom u duelu sa gostima iz Novog Pazara stigla do važnih bodova u borbi za vrh tabele. Popularni ’’brđani’’ bili su izuzetno raspoloženi za igru, slavili su rezultatom 4:0, a ključna figura bio je iskusni Asmir Kajević. Ofanzivni vezista je odličnom partijom dokazao da je istinski lider ekipe u odsustvu povređenog Marka Docića, a sa dva pogotka u ključnim trenucima utakmice osigurao je trijumf svog tima i obezbedio mirniju završnicu utakmice. Treba reći da su sjajne partije na ovom meču pružili i njegovi saigrači Veljko Birmančević (strelac i asistent) i Nikola Ćirković (dvostruki asistent), što je naš izbor za najboljeg aktera ove runde takmičenja učinilo mnogo težim. Presudile su nijanse da to bude baš Asmi Kajević, pre svega zbog kontinuiteta sjajnih igara i zrelosti koju je pokazao u igri.


FOTO: FK Čukarički

Asmir Kajević (30) je rođen u Rožajama (Crna Gora), igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u mlađim kategorijama nastupao je za Ibar iz Rožaja i BSK iz Borče. Tokom seniorske karijere nastupao je za BSK iz Borče, švajcarski Cirih i hrvatsku Rijeku, odakle je u julu 2016.godine i stigao na Banovo brdo. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore (U19, U21), kao i jedan nastup za A selekciju. Tokom aktuelne sezone bio je starter na svih 13 superligaških mečeva i postigao 6 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: