Šabačka Mačva u okviru 25.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde.

Domaćini su na startu prolećne polusezone prikazali nekoliko dobrih partija, iz čega proizilazi i zadovoljstvo stručnog štaba na čelu sa Draganom Aničićem. On je uoči ovog susreta istakao da se nada da će njegov tim i u duelu sa liderom šampionata nastaviti uspon forme i da će dati svoj maksimum:

“U utakmicama kada dočekujemo Crvenu zvezdu ili Partizan svi uživaju, publika, novinari, igrači, samo trenera uvek boli glava, jer realno, morate da se suprotstavite protivniku koji je mnogo jači od vas. Mnogi kažu da u ovakvim utakmicama igrači treba da se opuste, jer nemaju šta da izgube, međutim ja to ne gledam na taj način, uvek imate za šta da se borite, šta da izgubite i šta da dobijete. Nije najpametnije da pretimo, jer kada naljutite takve ekipe može da bude loše po vas, ali uvek postoji način da im se suprotstavite. Crvena zvezda ima onaj tenk ispred stadiona i u nekom figurativnom smislu oni su kao klub-tenk za nas, a mi smo realno goloruki. Retko se dešava da goloruk može da savlada onog ko je u tenku, ali se dešava. Treba strpljenja, pameti i da prevaziđemo naše objektivne mogućnosti u ovom trenutku, da damo iznad maksimuma. Već smo pokazivali u prošlosti da možemo da iznenadimo i Crvenu zvezdu i Partizan. Trebaće nam i mnogo sreće. Oni su dolaskom novog trenera dobili novi impuls, sigurno je da on ima veliki motiv da pokaže da zaslužuje da bude trener Crvene zvezde i sigurno je doneo novu energiju u klub, kao i dolazak tri mlada igrača u ekipu. Sada su jedan dobar spoj mladosti i iskustva i trenutno su najjači u Srbiji. Mi moramo da se borimo za svaki bod, gol, aut, ali vidi se veliki pomak i nadam se da ćemo u subotu pokazati da rastemo iz meča u meč i da ćemo uz veliko zalaganje igrača, kao i podršku naše brojne publike, uspeti da odigramo kvalitetnu partiju.’’

Meč 25.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Mačve i Crvene zvezde igra se u subotu 07.marta 2020.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Mačva