Beogradski Partizan u okviru 23.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Proletera.

Domaćini su minulog vikenda jedva uspeli da stignu do boda na gostovanju u Senti, a takav epilog po njima je posledica stanja terena na kome je odigrana utakmica. Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević ističe da je predstojeća utakmica protiv Proletera veoma važna, kako zbog rezultata u prethodnom kolu, tako i zbog predstojećeg derbija:

’’Još jedna utakmica u ovom mini ciklusu. Posle negativnog rezultata na poslednjoj utakmici jako bitan duel za nas, i zbog bodova i zbog dobrog uvoda u derbi koji jeste naša najbitnija utakmica u ovom delu sezone. Suma, Sadik i Urošević sutra ne igraju jer su na karton od suspenzije. To mogu u ovom momentu da kažem. Da li će biti još promena, ne bih spekulisao, ali to svakako neće uticati na način igre. Raduje me što igramo na svom stadionu i što ćemo moći da igramo igru koju smo forsirali otkako sam ja ovde, a bili smo prisiljeni da menjamo i opredeljenje i način igre na ovoj poslednjoj utakmici, zbog terena i uslova koji smo imali tamo. Što se poraza u toj utakmici tiče, negativan rezultat uvek negativno utiče, to je nemoguće izbeći. Ali, mislim da neće dugoročno uticati. Prosto, teren na kojem smo igrali je zahtevao neke druge stvari, anulirao je sve one prednosti koje mi imamo kao ekipa i do kojim smo došli u prethodnih 11 meseci. Kada se desi takva utakmica, kada praktično sve ono na čemu ste radili, a očekujete da vam to bude prednost, bude anulirano, onda je svaka utakmica lutrija. Vraćamo se na naš teren i moći ćemo, ako ništa drugo, da igramo ono što smo trenirali i vežbali. Zalaganje, trka, voljni momenat su bili na dobrom nivou ne vidim tu neki veliki problem. Znali smo i da pobedimo utakmice, a da budem mnogo negativniji u svojim izjavama. Evo, i ova prva utakmica protiv Radnika mislim da je bila lošija, a to smo na kraju dobili. Ljudi se najviše osvrću na to kakav je bio rezultat, ali ne vidim veliki problem suštinski u ekipi zato što nismo pobedili TSC. Što se tiče narednog rivala, ni u prvom susretu sa Proleterom nije bilo lako. Prvo poluvreme je završeno 0:0, imali smo sreće da na vreme postignemo gol na početku drugog poluvremena i da nam to otvori utakmicu. Napredovali su od tada kao ekipa, ima tu i par igrača oko kojih se sve vrti i sigurno da neće biti lako. Za nas nijedna utakmica neće biti laka, niti je bila laka, i moramo tako da se ophodimo prema svakom rivalu. Sutra pogotovo, jer je poslednji rezultat iz prvenstva negativan i ova utakmica se sama po sebi nameće kao bitnija nego obično, i još dolazi pred derbi.’’

Meč 23.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Proletera igra se u sredu 26.februara 2020.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Partizan