Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 20.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa ciljem da nastave seriju pobeda i zabeleže maksimalan učinak u finišu jesenje polusezone. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević ističe da nije lako igrati u ovom ritmu, ali da su igrači profesionalci i da su se već navikli na to:

’’Imamo gust raspored, posle teške utakmice u Lučanima dočekujemo Spartak. Radi se o timu koji dobro igra, ima sjajne rezultate, a primetno je da su u poslednje vreme podigli formu. Imaju poznatu filozofiju i spoj iskusnih i mladih fudbalera, biće interesantna utakmica. Spartak igra otvoreno, uvek su bili nezgodan rival i moramo da budemo koncentrisani i pripremljeni da tokom čitavog meča budemo na visini zadatka. Juče je bio trening oporavka, nemamo mnogo vremena i danas ću videti na koga mogu da računam. Svaki trijumf nam uliva samopouzdanje. Po prvi put mogu da kažem da smo na dve utakmice zaredom izašli u istom timu. Samopouzdanje kod igrača se zasniva na konstantnosti i kontinuitetu. Pričao sam dosta puta o takmičarskoj formi i kako se ona postiže. Nažalost, iako nisam pobornik toga, primoran sam da rotiram veliki broj fudbalera. Činjenica je da smo odigrali veliki broj utakmica. Ovo je treća godina u ovom ritmu i nije lako. Igramo od 10. juna, praktično bez pauze. Jedini odmor je kad igraju reprezentacije, ali igrači koji nose dres svog nacionalnog tima ni tada nemaju pauzu. Postoji psihički i fizički umor, ali smo profesionalci, dobro se nosimo s tim i ne dozvoljavamo da nam se desi opuštanje pred kraj polusezone.’’

Meč 20.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Spartaka igra se danas, u subotu 07.decembra 2019.godine, sa početkom u 15:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvana zvezda