Derbi meč 7.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Dueli ova dva kluba uvek su bili izuzetno uzbudljivi i kvalitetni, pa treba očekivati sjajnu atmosferu i uzbudljivu utakmicu na stadionu ’’Karađorđe’’.

Domaći tim je sezonu započeo sa pet pobeda, uz jedan remi, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzima 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su formalno kao gosti na svom stadionu savladali ekipu Proletera, a rezultat je bio 0:1. Gosti su na startu sezone zabeležili četiri pobede nakon samo četiri odigrana susreta, pa sa 12 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu trebali su da odmere snage sa ekipom Čukaričkog, ali je taj meč odložen zbog evropskih kvalifikacija. Kvalifikacije su uspešno okončane, pa će crveno-beli učestvovati i ove sezone u Ligi šampiona.

Novosađani u ovaj meč ulaze sa puno optimizma i samopouzdanja, nakon odličnog starta, ali i sa puno respekta prema šampionu. Šef stručnog štaba Nenad Lalatović ističe da očekuje pravi praznik fudbala, pun stadion i odličnu utakmicu:

’’Slobodno mogu da kažem da nas sutra očekuje praznik fudbala na našem ’’Karađorđu’’, samim tim što nam u goste dolazi Crvena zvezda, kojoj bih ovom prilikom čestitao na ulasku u grupnu fazu Lige šampiona, kao i Partizanu na plasmanu u Ligu Evrope. O našem protivniku ne treba previše trošiti reči, jer o njihovoj snazi govori sama činjenica da su po drugi put uzastopno učesnici Lige šampiona. Međutim, nas to ne plaši, već nam samo daje još veću obavezu da se prikažemo u što lepšem svetlu. Mnogo puta do sada sam ponovio da ko god da nam dođe na „Karađorđe“, bila to Crvena zvezda, Partizan ili neki još veći klub, mi se nikoga ne plašimo i sigurno ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje i pokušamo da ostvarimo pobedu, jer ukoliko ne razmišljate tako, onda ne treba ni da se bavite sportom. Očekujem da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta i da će glavni akteri utakmice biti igrači Crvene zvezde i Vojvodine. Ono što me raduje jeste to što je atmosfera u našoj ekipi sjajna i igrači jedva čekaju da počne utakmica. Rekao sam im da na ovom meču nemaju šta da izgube, jer igraju protiv kluba koji, u ovom trenutku, ima najveći fond kvalitetnih igrača. Kakav god tim da izvede sutra, taj tim će biti kvalitetan, a siguran sam da će Crvena zvezda protiv nas izvesti najjači sastav. Oni su posle nekih evropskih utakmica odmarali tim, ali sam uveren da ga protiv nas neće odmarati, niti ja to želim. Voleo bih da zaigraju u najjačem sastavu kako bi moji igrači videli gde su i pokazali koliko vrede. Jako mi je žao što neću moći da računam na prvog strelca našeg tima Matića, koji je dobio karton protiv Proletera, a pod znakom pitanja je i Nikolić, naše možda najveće pojačanje u ovom prelaznom roku, koji je dobio udarac na treningu. Na sve ostale mogu da računam i daćemo sve od sebe da sutra odigramo našu najbolju utakmicu i pobedimo.’’

Gosti u ovaj meč ulaze nakon velikog uspeha u Evropi i velikog slavlja, pa nema sumnje da ih ne čeka lak posao u duelu u kome će odmeriti snage sa ove sezone odličnim domaćinom. Šef stručnog štaba Vladan Milojević ističe da ipak nije bilo mnogo vremena za uživanje u uspesima:

’’Nismo imali mnogo vremena za slavlje posle plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Uvek je tako u sportu, vrlo kratko možete da uživate u uspesima, jer vas već sutradan čekaju novi izazovi. Pred nama je teška utakmica u Novom Sadu, rekao bih pravi derbi. Idemo u goste ekipi koja igra dobro, koja je sjajno startovala i siguran sam da će biti kvalitetna utakmica. Rezultati pokazuju da su bolji nego prošle sezone, u vrhu su tabele i neće nam biti lako. Zdravstveno stanje naše ekipe je takvo da imamo nekoliko igrača sa sitnim povredama i posle današnjeg treninga ću znati na koga mogu da računam u subotu.’’

Derbi susret 7.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde igra se danas, u subotu 31.avgusta 2019.godine, sa početkom u 18:45 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.