Povratnik u elitni rang, ekipa Javor Matisa, u okviru 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde će odmeriti snage sa ekipom Crvene zvezde.

Ivanjičani su zadovoljni radom na pripremama i spremno dočekuju duel sa šampionom. Šef stručnog štaba Igor Bondžulić istakao je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret da Javor Matis neće menjati svoj način igre i da je duel sa najjačim mogućim protivnikom prilika da se vidi na kom je nivou ekipa trenutno:

’’Odradili smo jako dobre pripreme. Pojačanja su adekvatna za ovaj tim i mislim da će nam značiti. Javor je prethodne sezone imao dobar i uigran tim. Oslonili smo se na njih i pojačali ekipu trojicom igrača. Mislim da ćemo biti konkurentni ove sezone. Imamo najjačeg mogućeg protivnika u prvom kolu, ali to neće poremetiti naše planove. Ući ćemo u utakmicu ozbiljno, igraćemo onako kako Javor igra godinama unazad. Želimo čvrstu igru, dobar raspored u bloku i pokušaćemo da vidimo gde smo u odnosu na Zvezdu u ovom trenutku. Zdravstveno stanje ekipe je jako dobro.''

Meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Javor Matisa igra se danas, u subotu 20.jula 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.