Fudbaleri Crvene zvezde su se nakon dvonedeljne pauze vratili svojim profesionalnim obavezama. Zasluženi odmor je završen, jer šampiona Srbije već za mesec dana čeka početak evropskih kvalifikacija.

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević obavio je danas u klupskim prostorijama prozivku igrača, čime je započeo ciklus letnjih priprema za sezonu 2019/20. Neposredno nakon okupljanja ekipa Crvene zvezde je otputovala na Zlatibor gde će boraviti do 15.juna.


Na spisku igrača našlo se 35 imena: Milan Borjan, Zoran Popović, Miloš Gordić, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Vujadin Savić, Nemanja Milunović, Srđan Babić, Milan Rodić, Stefan Hajdin, Miloš Vulić, Mirko Ivanić, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Dejan Meleg, Lorenco Ebisilio, El Fardu Ben, Marko Marin, Erik Jirka, Goran Čaušić, Milan Jevtović, Veljko Simić, Aleksa Vukanović, Dejan Joveljić, Milan Pavkov, Ričmond Boaći, Radovan Pankov, Nikola Krstić, Dejan Vidić, Veljko Nikolić, Jug Stanojev, Željko Gavrić, Marko Konatar i Aleksandar Stanković.

Na okupljanju, zbog reprezentativnih obaveza, nisu bili prisutni Milan Borjan, Filip Stojković, Milan Gajić, Srđan Babić, Mirko Ivanić, Dejan Joveljić i Nikola Krstović.



Povodom početka priprema prisutnim predstavnicima medija obratio se generalni direktor, gospodin Zvezdan Terzić, koji je tom prilikom istakao da su nakon prošlogodišnjih rezultata očekivanja javnosti velika:

’’Pozdravili smo igrače i poželeli im zdravlje, sreću i da ponove rezultate iz prošle sezone. Nametnuli su sebi dodatni teret, povećali apetit i podigli lestvicu očekivanja sjajnim rezultatima. Pokazali su da su sposobni i da poseduju kvalitet za vrhunske rezultate pa sad javnost očekuje da isto pokažu i predstojeće sezone. Veoma je malo vremena da se pripremimo za nove izazove, 18. juna ćemo saznati protivnike u prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a već 9. ili 10. jula ćemo zvanično startovati na evropskoj pozornici. Predočili smo igračima da ih očekuje pakleni tempo ovog leta. Ipak, mnogo je lakše nego prethodnih sezona jer imamo oformljen tim. Zadržali smo igrače i struni štab koji je prošle godine izborio Ligu šampiona, tim koji je pobedio Liverpul. Imamo kvalitet. U Antaliji sam zimus istakao da smo se tad pripremali za leto i da neće biti mnogo igrača koje ćemo dovesti u ovom prelaznom roku. Podsećam, mi smo Marina, Boaćija i Čaušića doveli posle plasmana u Ligu šampiona, a zimus Milunovića, Gajića, Ivanića i Jirku. Već tad smo praktično odradili prelazni rok tako da nas tokom ovog očekuje pre svega mnogo rada na treninzima i vraćanje strasti i energije koju su igrači imali prošle jeseni, a izgubila se ovog proleća. Nisam zadovoljan kako je Zvezda izgledala u drugom delu sezone, delovali smo kao izduvan balon. Možda je tome doprinela činjenica da smo rano odbranili titulu i da nismo imali kvalitetnog protivnika, međutim taj gubitak strasti i energije je doveo do poraza u finalu Kupa Srbije. Mislim da je to dobra opomena da, bez obzira na kvalitet koji imamo,  ako ne budemo fokusirani i posvećeni sto odsto našim obavezama kvalitet nije garancija trofeja, a nama je cilj u ovoj i svakoj narednoj sezoni osvajanje šampionskih titula.’’

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je da pauza nije bila dovoljna za adekvatan odmor, ali da su obaveze takve da se mora započeti sa napornim radom i pripremama za nove izazove:

’’Drago mi je da smo ponovo na okupu, iako nije prošlo mnogo vremena od kraja prethodne sezone. Igrači su imali pauzu od dve nedelje i to svakako nije bio period dovoljan da se odmore u potpunosti. Ipak, takve su okolnosti i već se okrećemo narednim izazovima. Uspešna sezona je iza nas, ali ne želim da se okrećemo na ostvareno već da nađemo motiv i sa elanom krenemo dalje. Želim da resetujemo sve do sad i da se ne obaziremo na prošlost. Nisam čovek koji želi da obećava bilo šta, ali je sigurno da ćemo vredno raditi i, kao i do sad, davati svoj maksimum na terenu. Stigao je Pankov, a sigurno da će biti dolazaka i odlazaka u narednom periodu. Prelazni rok je živa stvar i u velikoj meri zavisi od tržišta. Kao što sam u svakom prethodnom periodu isticao biću najsrećniji kad se prelazni rok završi i kad budem imao konačan spisak raspoloživih snaga. Pripreme dočekujemo u znatno boljoj situaciji nego ranijih godina jer imamo formiran kostur tima. Na Zlatibor smo krenuli bez reprezentativaca, ali su to igrači već u sistemu, odlično se poznajemo i nema dileme da će se lako uklopiti po povratku.’’

Po završetku priprema na Zlatiboru, gde će fokus biti na fizičkoj pripremi, ekipa će se vratiti u Beograd na dva dana, a završni deo priprema crveno-beli će obaviti u Austriji, odnosno mestu Vindišgarsten, gde će boraviti od 17.juna do 2.jula.

Pogledajte klupski izveštaj sa početka priprema:

FOTOGRAFIJE: crvenazvezdafk.com