Vranjski Dinamo u okviru 36.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka. Pobeda im je neophodna kako bi zadržali šansu za opstanak u eliti, a prednost vide u domaćem terenu i velikoj podršci navijača.

Domaći tim je ove sezone ostvario sedam pobeda, uz šest remija i dvadeset i dva poraza, pa sa 17 bodova na svom kontu trenutno zauzima pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Zemuna, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili jedanaest pobeda, uz deset remija i četrnaest poraza, pa sa 24 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 3:3. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Subotici kada je ekipa Spartaka slavila rezultatom 2:0, a drugi put u Vranju kada je ekipa Dinama slavila rezultatom 1:0.

Pomoćnik u stručnom štabu vranjskog tima Radmilo Jovanović istakao je da je rezultat u prvom planu, ne lepota igre, i pozvao navijače da pomognu svom timu da izbori važnu pobedu:

’’Pozivam sve navijače našeg kluba da dođu na stadion i bodre nas u najvećem mogućem broju u utakmici sa Spartakom u Vranju, jer nama ta utakmica život znači. Spremni smo maksimalno za subotu, da prikažemo igru na rezultat. Manje nam je stalo da ’’umiremo u lepoti’’, jer je rezultat u prvom planu. Dinamu je pobeda neophodna kako bi pred poslednji meč sa OFK Bačka u Bačkoj Palanci uopšte imao šanse da se nada opstanku, ili baražu za ostanak u superligaškom društvu. Što se tiče igračkog kadra, Nikola Stevanović koji je dobio drugi žuti karton pred kraj utakmice sa Zemunom nema pravo nastupa, za Okamijana je sezona završena zbog povrede, a Grk Lefteris, koji je protiv Zemuna asistirao Dimitrovu za gol, je malo rovit, ali on ima jak karakter, daje sve od sebe na terenu i mislim da će biti spreman za igru. Kada je reč o povredi golmana Nikole Perića, u pitanju je meniskus i on će morati da pauzira najmanje mesec dana, možda i duže.

Meč 36.kola Super lige Srbije između Dinama i Spartaka igra se danas, u subotu 11.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.