Niški Radnički u okviru 34.kola Super lige Srbije gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Proletera. Gostujući tim ima ulogu apsolutnog favorita, pa bi sve osim trijumfa Nišlija bilo veliko iznenađenje.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz jedanaest remija i dvanaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzima 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Napretka, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili dvadeset i četiri pobede, uz sedam remija i dva poraza, pa sa 42 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 2:2. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Nišu kada je ekipa Radničkog slavila rezultatom 3:1, a drugi put u Novom Sadu kada je ista ekipa ponovo slavila, ovoga puta rezultatom 1:2.

Šef stručnog štaba niškog superligaša Nenad Lalatović istakao je da je njegov tim ispunio glavni zadatak, a to je plasman u Evropu, i da u ovaj meč može ući rasterećeno i pokušati da ostvari još jednu pobedu:

’’Čeka nas teško gostovanje. Ovo je plej-of i svaka utakmica u gostima je veoma neugodna. Ipak, ono što je bitno za naš klub i za naše navijače je da smo mi već osigurali nastup u Evropi, šta god da uradimo  do kraja prvenstva. Кada sam došao ovde letos meni je postavljen cilj da izvedem ekipu na evropsku scenu i mogu da kažem da sam ja kao trener taj zadatak ispunio. Zbog toga sam jako ponosan, a najponosniji sam na moje igrače koji su ove sezone pokazali da su srce ovog kluba. Čitave sezone su davali svoj maksimum, a Radnički ove sezone zaista beleži fenomenalne rezultate. I zbog svega toga mi u Novi Sad idemo rasterećeni. Nemamo imperativ da nešto moramo da drhtimo pred ovaj meč, želimo  pobedu i daćemo sve od sebe da do nje i dođemo. Pokušaćemo da tamo odigramo jednu lepu utakmicu, da se nametnemo na terenu i osvojimo tri boda. Zbog žutih kartona neću moći da računam na levog beka Stefana Đorđevića i štopera Đorđa Crnomarkovića, Nikola Drinčić je povređen, a Petar Grbić premoren. Grbić će putovati u Novi Sad i u konsultaciji sa doktorima videću da li ću mu ukazati šansu. Ovi izostanci znače da će se Taras Bondarenko vratiti na poziciju štopera, da će levi bek biti Nikola Stanković, dok će tandem zadnjih veznih činiti Riota Noma i Aleksa Jovanović.’’

Meč 34.kola Super lige Srbije između Proletera i Radničkog igra se danas, u utorak 30.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs