Novosadski Proleter u okviru 30.kola Super lige Srbije gostuje na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde će odmeriti snage sa liderom šampionata, ekipom Crvene zvezde. Gosti u ovaj meč ulaze potpuno rasterećeno, sa obezbeđenim plasmanom u plej-of.

Domaći tim je ove sezone zabeležio dvadeset i šest pobeda, uz tri remija i bez poraza, pa sa 81 bodom na svom kontu trenutno zauzima 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu OFK Bačka, a rezultat je bio 1:3. Gosti su ove sezone ostvarili devet pobeda, uz jedanaest remija i devet poraza, pa sa 38 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Dinama, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Novom Sadu završen je trijumfom ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:2 (0:1).

Šef stručnog štaba novosadskog tima Dragan Radojičić istakao je da su igrači završili ogroman posao i da u Beograd dolaze da ’’što skuplje prodaju kožu’’:

’’Odlično smo se pripremili za prvenstvenu trku. I pored teške povrede Šćepanovića i bolesti Andrejevića, naravno i odlaska poslednjeg dana prelaznog roka Mirosavljeva, uspeli smo da oformimo tim koji je uradio sve da na kraju stignemo do cilja. Ono što niko nije verovao uspeli smo da nadomestimo vrednim i napornim radom, pa ispadanje pojedinih igrača zbog kartona i povreda nije nas omelo da kolo pre kraja utakmicu sa Crvenom zvezdom u Beogradu dočekamo kao pobednici. Naravno da se nećemo predati ni protiv Zvezde. Pokušaćemo otvorenom igrom da poberemo puno aplauza probirljive beogradske publike i verujem da kao i u mnogim mečevima nećemo razočarati. Biće to prilika za moje momke da samo potvrde ono što smo tokom prvenstva demonstrirali. Pojedine igrače najverovatnije ću odmoriti od naporne polusezone kako bi što spremnije dočekali plej-of. Ogroman posao smo završili. Predstoji nam glanc i prilika da se kao klub i igrači dokažemo i predstavimo u najboljem izdanju. Ukoliko i to uspemo ostvarićemo sve ciljeve, a već sada se vidi da smo na dobrom putu, s obzirom da se za pojedine igrače već interesuju neki klubovi. Na nama je da u Beogradu protiv crveno-belih skupo prodamo svoju kožu i dođemo do što povoljnijeg rezultata.’’     

Meč 30.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Proletera igra se danas, u nedelju 07.aprila 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport, sa početkom u 19:00 časova.