Subotički Spartak u okviru 29.kola Super lige Srbije gostuje u Zemunu gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom. Nakon četiri uzastopna trijumfa samopouzdanje ekipe je na visokom nivou, kao i optimizam.

Domaći tim je ove sezone ostvario samo tri pobede, uz devet remija i šesnaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 3:1. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz osam remija i dvanaest poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Mladosti, a rezultat je bio 1:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Kuli završen je podelom bodova, a rezultat je bio 2:2 (2:0).

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Predrag Rogan ističe da je Zemun odlična ekipa, ali da je njegova ekipa u naletu dobrih rezultata i da se nada još jednoj dobroj partiji i pozitivnom rezultatu:

’’Odlazimo na vruć teren u Zemun gde domaćin igra izuzetno dobro i kvalitetno pred svojom publikom, što pokazuju i njihovi rezultati. Protiv vodećih ekipa Crvene zvezde, Radničkog i Partizana pružili su odličnu igru i bili poraženi minimalnim rezultatima u finišu susreta. Sigurno je da njihov položaj na tabeli ne oslikava njihov kvalitet i igre koja pružaju. Predvodi ih iskusni i kvalitetni trener Đurđević. Nasuprot njih mi smo pod inercijom dobrih partija koje su nagrađene i dobrim rezultatima. Idemo u Zemun da još jednom odigramo dobru utakmicu, damo svoj maksimum  i ostvarimo pozitivan rezultat.’’

Meč 29.kola Super lige Srbije između Zemuna i Spartaka igra se danas, u sredu 03.aprila 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkspartak.com