Ekipa Zemuna u okviru 29.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka. Stručni štab plavo-zelenih ovoga puta ima daleko bolju kadrovsku situaciju nego u prethodnom kolu, pa se svi u klubu nadaju osvajanju sva tri boda.

Domaći tim je ove sezone ostvario samo tri pobede, uz devet remija i šesnaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 3:1. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz osam remija i dvanaest poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Mladosti, a rezultat je bio 1:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Kuli završen je podelom bodova, a rezultat je bio 2:2 (2:0).

Šef stručnog štaba zemunskog superligaša Dejan Đurđević istakao je da ga raduje što je ekipa u boljoj situaciji kada je reč o kadrovskoj situaciji i da je pobeda neophodna sa psihološkog aspekta:

’’Dosta gust raspored u završnici ovog dela šampionata. Igramo kod kuće pa očekujemo da valorizujemo sav rad koji smo uložili u prethodnom periodu. Treba da budemo pozitivni i eliminišemo loše stvari koje smo imali protiv Voždovca, a da insistiramo na dobrim iz te utakmice. Imali smo veliki peh protiv Voždovca, jer nisu mogla da igraju tri igrača koje sam planirao za startnu postavu. Međutim, sada ponovo mogu da računam na Nemanju Tomića, Nemanju Vučića i Milana Savića. Dodatno je ojačana konkurencija, što je dobro. Nas je i ovako malo, pa se osete povrede i kartoni. Sada smo definitivno jači nego pred prošlu utakmicu. Imali smo dobrih perioda u prethodnim susretima, ali utakmica ne traje 45 minuta. Voleo bih i da odigramo loše, a da dobijemo utakmicu. Podela se bliži, svi smo još uvek blizu na tabeli i ništa nije rešeno. Neophodna nam je pobeda sa psihološkog aspekta.’’

Meč 29.kola Super lige Srbije između Zemuna i Spartaka igra se danas, u sredu 03.aprila 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkzemun.rs