Derbi meč 29.kola Super lige Srbije igra se večeras u Humskoj gde ekipa Partizana dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Kriza u kojoj se nalazi domaći tim dovela je do toga da ovaj meč bude borba za treće mesto, a tradicija nam kaže da treba očekivati veliku borbu i odličnu utakmicu.

Domaći tim je ove sezone ostvario četrnaest pobeda, uz devet remija i pet poraza, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzima 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su kao gosti u duelu sa ekipom Napretka, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili petnaest pobeda, uz osam remija i pet poraza, pa sa 53 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radnika, a rezultat je bio 2:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone na Banovom brdu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1 (0:1).


FOTO: fkcukaricki.com

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je uoči ovog duela da je pritisak zbog slabih rezultata jako veliki, a da je u takvim situacijama logično da poverenje pruži iskusnijim igračima:

’’Pritisak postoji uvek, jer smo izgubili četiri utakmice u nizu. Taj pritisak postoji i normalan je u klubu kao što je Partizan. Najveći problem je to što je iz rezultatske izašla psihološka kriza. Mi za kratko vreme moramo da rešavamo problem igre, ali i psihološke probleme. Situacija je delikatna i komplikovana i u takvim situacijama je logičnije da stvari rešavaju stariji igrači. Mi smo rekli da nećemo da se vraćamo i tražimo alibi, ali imamo grupu starijih igrača koji nisu igrali u prethodnom periodu, ne ulazim u razloge, a imamo atmosferu u kojoj je teško stvarati mlade igrače. To je de fakto stanje. Naš zadatak jeste da vratimo starije igrače u ritam. Razgovarao sam sa njima da vidim kakav je voljni momenat i dobar je. Ako pričamo o samom voljnom momentu, zaista su pokazali veliki voljni momenat i Smiljanić i Vulićević i Tošić. Saleta ću koristiti ako treba i više. On je pokazao i u razgovorima da želi da pomogne. To je jedna od pozitivnih stvari koje smo ovde našli, a to je da su stariji igrači spremni da pomognu. Levi bek Miletić i Svetozar Marković neće moći da igraju sutra, a drugi Miletić i Pavlović su ponovo sa ekipom. Očekujem drugačiju utakmicu od prethodne, u svakom smislu. Pre svega igramo kod kuće, taj faktor terena će biti na našoj strani. Naš sutrašnji rival ima malo veći kvalitet u odnosu na Kruševac, ali može i da nam odgovara u nekoj meri, zavisi od pristupa naših igrača, ali neće biti ni malo lako. To je ekipa koja ima sve što mi nemamo. Imaju mir, sve funkcioniše kao privatan klub, koji je u svim segmentima dobro organizovan, znaju se red i rad i u stanju su da imaju ekipu koja je dobra i organizovana i ima motiv da bude u vrhu. Sve ono što mi treba da popravimo. Sa te strane nas čeka jako težak zadatak, ali nemamo prostora za kukanje. Rekao sam već da neću kukati, niti tražiti opravdanje. Svestan sam da neće biti lako izaći iz ove situacije, verujem da ova ekipa može više.’’


FOTO: fkcukaricki.com

Jedan od najiskusnijih u redovima ’’brđana’’, golman Nemanja Belič, ponovo će čuvati mrežu svog tima u duelima sa ekipom Partizana. On je uoči ovog susreta istakao je da je verovatno veći pritisak na domaćinu, kao i da je najvažnije da svi igrači ispune svoje obaveze i daju maksimum:

’’U prvom delu sezone sam neposredno pred utakmicu sa Partizanom na našem stadionu saznao da ću braniti, sada smo to znali ranije, s obzirom da Nemanja Stevanović nema pravo nastupa protiv svog kluba, odakle je došao na pozajmicu na Banovo brdo. Ni tada ni sada nije bilo nikakvih problema da stanem na gol, uostalom to je moj posao. Samo prošle godine sam branio u pet susreta sa crno-belima. Nije to neko posebno spremanje, utakmica kao i svaka druga, protiv Radnika, Vojvodine, Zvezde. Nema nikakvih nepoznanica između nas, što se toga tiče, spreman sam za meč protiv Partizana. Oni jesu u krizi, ali smo svesni da imaju mnoštvo kvalitetnih igrača. Ako samo jedan od njih bude imao svoj dan, može da nam napravi problem, a kamoli ako više njih bude raspoloženo. Znamo da nije lako igrati u Partizanu, pritisak je veliki, od publike, medija, sa svih strana. Ali, mi ne gledamo šta se tamo dešava, već smo maksimalno koncentrisani na naše obaveze, da uradimo ono što je do nas na toj utakmici. Ove sezone ređali smo uglavnom pozitivne rezultate. I kad nam se dešavalo da izgubimo, brzo se vratimo pobedom, krenemo uzlaznom linijom. Mlada smo ekipa, Puškarić i ja smo najstariji. Kad ne igraju Mudrinski i Kajević, najstariji je kapiten Docić sa 25 godina. Zbog toga i nema pritiska kod nas, ali ambicije su nam uvek velike. Na nama je da osvojimo što više bodova, a svesni smo da nas tek u plej-ofu čeka najbitniji deo.’’

Derbi susret 29.kola Super lige Srbije između Partizana i Čukaričkog igra se danas, u sredu 03.aprila 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom program TV Arena sport.

FOTO: fkcukaricki.com