Ekipa Zemuna u okviru 26.kola Super lige Srbije gostuje na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde će odmeriti snage sa liderom šampionata, ekipom Crvene zvezde. U jesenjem duelu pokazali su da mogu da namuče crveno-bele, pa treba očekivati da i ovoga puta pokušaju da naprave iznenađenje.

Domaći tim je ove sezone neporažen, uz dvadeset i dve ostvarene pobede i tri remija, pa sa 69 bodova na svom kontu čvrsto drži 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su u gostima ekipu lučanske Mladosti, a rezultat je bio 1:3. Gosti su ove sezone ostvarili samo tri pobede, uz devet remija i trinaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu odigrali su na svom terenu nerešeno sa ekipom Proletera, a rezultat je bio 0:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Zemunu završen je pobedom ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:2 (1:1).

Šef stručnog štaba zemunskog tima Dejan Đurđević istakao je uoči ovog susreta da je Crvena zvezda evidentno favorit, ali i da njegovi izabranici imaju šta da pokažu u ovoj utakmici:

’’O Crvenoj zvezdi je bespotrebno pričati, ekipa koja je ispisala noviju istoriju našeg fudbala. Veliko poštovanje za sve što su uradili za ovo vreme, ne samo za sebe već za ceo srpski fudbal. I nama je ovo korist, igrati protiv njih je i promocija. Nakon evropskih uspeha Partizana, jedan veliki je napravila Zvezda i to znači srpskom fudbalu. Pretiti Crvenoj zvezdi je neozbiljno. Mislim da naš bodovni saldo ne pokazuje kvalitet igara koje pružamo i svaka sledeća utakmica nam je šansa da se prikažemo u boljem svetlu. Zvezda je apsolutni favorit, ali moji igrači treba da shvate da imaju jednu divnu priliku da se pokažu protiv jednog tako velikog kluba. Junak se postaje kada je teško, oni se rađaju u teškim situacijama. Mi izlazimo bez kompleksa kao i u prvom delu sezone u Humskoj protiv Partizana. Odigrali smo korektno i izgubili 1:0. Nažalost, polako postajemo "eksperti za nerešeno" i svi smo nezadovoljni sa tim, a sada bih prvi put bio zadovoljan da bude nerešeno. Svi su zdravi i spremni, čak postoje naznake da ćemo moći da računamo na neke momke na koje nismo u proteklom periodu. Recimo Nemanja Tomić bi mogao da uđe u konkurenciju za gostovanje Zvezdi, jer se oporavio od povrede, ali više ćemo znati nakon današnjeg treninga.’’

On se potom osvrnuo i na prethodni duel sa crveno-belima u Zemunu istakavši da se se pamte samo pobede, ne i dobre igre:

’’Bilo je gusto, ali ne samo sa Zvezdom već u svim utakmicama na Gradskom stadionu koje nismo pobedili, a bili smo bolji. Suština je da treba prelomiti. Кada ste dobri, a izgubite, to se brzo zaboravi. Ne bih bio zadovoljan da odigramo dobro, a izgubimo, zadovoljan bih bio da osvojimo bod. Drugačije ne mogu da pripremim svoju ekipu. Ne mogu da im kažem da odigraju dobro, a da će biti u redu i ako izgubimo. Hajde da odigramo dobro i probamo da uzmemo bod. Imamo pravo da razmišljamo u tom pravcu.’’

Meč 26.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Zemuna igra se sutra, u subotu 09.marta 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na drugom programu TV Arena sport.