Lučanska Mladost u okviru 25.kola Super lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Tradicija kaže da su crveno-beli apsolutni favoriti u ovom duelu, kaže to i tabela, ali nema sumnje da će domaći tim dati sve od sebe da iznenadi lidere šampionata.

Domaćini su ove sezone ostvarili jedanaest pobeda, uz šest remija i sedam poraza, pa sa 39 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su u Novom Sadu poraz u duelu sa ekipom Proletera, a rezultat je bio 2:0. Gosti su u dosadašnjem toku šampionata neporaženi, uz dvadeset i jednu ostvarenu pobedu i tri remija, pa sa 66 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom stadionu odigrali nerešeno sa ekipom Partizana, a rezultat je bio 1:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone na stadionu ‘’Rajko Mitić’’ završen je pobedom ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 2:1 (0:0).

Šef stručnog štaba lučanskog tima Nenad Milovanović istakao je uoči ovog susreta da su crveno-beli izuzetno snažan protivnik I da su ovakvi mečevi najlakši za igrače I trenere, jer nema šta da se izgubi:

‘’U goste nam dolazi Crvena zvezda aktuelni prvak Srbije, sa tendencijom da, obzirom na bodovnu razliku, to bude i ove takmičarske sezone. Ova moja rečenica sve govori. Zvezda je u ovoj sezoni odigrala i grupnu fazu Lige šampiona, izvanredno se pojačala u prelaznom roku dovođenjem Ivanića i našeg Milunovića, kao i još par igrača. Trenutno raspolaže sa velikim brojem kvalitetnih igrača, jer imaju fond od koga mogu da se naprave tri ili četiri tima koja mogu da nose ovo naše prvenstvo. Zbog toga su aspolutni favoriti u sutrašnjem meču. Što se tiče moje ekipe, sa dve pobede na startu prvenstva i porazom u Novom Sadu, tražićemo priliku da napravimo pozitivan rezultat. Da bi se to ostvarilo, protiv timova kao što su Zvezda ili Partizan, potreba su dva faktora. Jedan je psihički, da ne precenimo nikoga, jer imamo pravo na nadu, a drugi je disciplina u igri i koncetracija. Očekujem da moji igrači uđu bez ijednog kompleksa u utakmicu, da pruže sve od sebe, da daju zadnji atom snage, da odigraju disciplinovano, onako kako smo vežbali ovih dana i da jednom rečju pruže svoj maksimum u ovom meču. Smatram da je ovo najlakša utakmica za igrače i trenere, jer ti u principu ovde nemaš šta da izgubiš, možeš samo da dobiješ. Najteže su utakmice koje su pod znakom moranja, koje moraš da dobiješ. Očekujem pune tribune i praznik fudbala u Lučanima.’’               

Meč 25.kola Super lige Srbije između Mladosti I Crvene zvezde igra se danas, u sredu 03.marta 2019.godine, sa poetkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkmladostlucani.com