Derbi meč 24.kola Super lige Srbije ujedno je i 159. ‘’večiti derbi’’ Crvene zvezde i Partizana koji će se ovoga puta igrati na stadionu ‘’Rajko Mitić’’. Važnost ovog susreta u borbi za šampionsku titulu, kao i interesovanje navijača, garantuju da ćemo imati priliku da ispratimo još jedan izuzetan okršaj najvećih rivala, istinski fudbalski spektakl.

Domaći tim je neporažen u aktuelnoj sezoni, sa 21 pobedom i 2 remija, pa sa 65 bodova na svom kontu trenutno zauzima 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu u Surdulici su savladali ekipu Radnika, a rezultat je bio 0:1 (0:1). Gosti su ove sezone ostvarili 14 pobeda, uz 8 remija i jedan poraz, pa sa 50 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su na svom stadionu ekipu Proletera, a rezultat je bio 3:0 (3:0).

Prethodni susret ovih rivala odigran je tokom jesenje polusezone u Humskoj, a rezultat je bio 1:1 (1:0). Crno-beli su poveli u 33.minutu susreta preko Rikarda Gomeša, a crveno-belima je remi doneo Ričmond Boaći u 73.minutu susreta. Ako posmatramo ukupan istorijat prvenstvenih duela ova dva tima Crvena zvezda je bila daleko uspešnija sa 63 pobede, uz 49 remija i 46 poraza (gol razlika 224-192). Statistika duela u kojima su crveno-beli bili domaći tim je još više u njihovu korist, sa 39 pobeda, 24 remija i 16 poraza (gol razlika 126:87).


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da brojne sitnice mogu da odluče derbi i da prethodni susret neće imati nikakvih dodirnih tačaka sa predstojećim:

’’Derbi je utakmica koja se razlikuje od svih ostalih u domaćem prvenstvu. Pored toga što je borba za tri boda, to je i borba za prestiž, jer igramo sa najvećim rivalom. Od početka zimskih priprema, pa posle mečeva sa Vojvodinom i Radnikom, započeli smo mini prvenstvo u 2019. godini. Startovali smo sa dve pobede kao i Partizan, pa imamo istu bodovnu zalihu u ovoj godini. Naša zaliha i bodovna prednost ne pije vodu u ovom trenutku, niti želimo tako da razmišljamo. Željno iščekujemo ovu utakmicu, svi smo jako dobro radili cele nedelje. Poznati su i određeni kadrovski problemi. Pozvao bih naše navijače, siguran sam da će doći u velikom broju da podrže ovu ekipu. I siguran sam da će oni pobediti na tribinama kao i uvek. Na nama je da damo maksimum i prikažemo dobru partiju, i da derbi bude praznik fudbala. Ovakve utakmice očekuju cela Srbija i region, pa i šire. Ima još mnogo utakmica da se igra, treba da imamo kontinuitet. Nismo bili na najvišem nivou tokom jesenjeg derbija, ali to su posebne utakmice, nemaju dodirnih tačaka ni sa čim, pa ni sa duelima u Evropi, i zavise od mnogo faktora. Brojne sitnice mogu da odluče derbi. Mislim da će biti drugačiji derbi nego prethodni, ali je uvek nepredvidiv. Derbi je derbi i sve pada u vodu kada počne utakmica. Imamo dovoljan fond igrača i kvalitetnu ekipu, januarski prelazni rok iskorišćen je maksimalno i za budućnost, ne samo za ovih takmičarskih šest meseci. Nadam se da ću imati sve zdrave igrače na raspolaganju. Gledamo da nam forma bude najbolja u datom trenutku. I pred prošli derbi, posle Napolija u septembru, skloni smo kao narod da pričamo unapred, ali ne smatram da smo drim-tim ili vanzemaljci. Normalno je da bude malo igre i dizanja tenzije, ali mislim da sve to na nas neće uticati sada. Znaju igrači dobro šta sam im govorio cele nedelje. Ubeđen sam da će biti drugačija utakmica sa obe strane, nijedan derbi nije preslikan, pa verujem da neće biti ni sutrašnji.’’


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba crno-belih Zoran Bata Mirković istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da ne očekuje velike promene pred prvi ’’večiti derbi’’ i da će svako igrati svoju igru:

’’Sutra nas očekuje najveća utakmica srpskog fudbala, večiti derbi, večita dilema ko je bolji - crno-beli ili crveno-beli. Dobro smo otvorili ovu polusezonu ,tako da očekujem dobru utakmicu i fer borbu, pa nek pobedi onaj ko bude bio bolji. Bodovna razlika je tolika kolika je i sigurno da nemamo prijatnu situaciju. U slučaju eventualnog poraza to se još komplikuje. A što se tiče pritiska, svaki igrač Partizana mora sa tim da se nosi. Mislim da mi sa tim možemo i moramo da se nosimo. A sigurno da ćemo posle naredne dve ili tri utakmice više znati u kom pravcu će ići ovo prvenstvo. Sastav je već poznat, ali naravno da ne mogu da vam ga kažem. Što se tiče paralele ekipa iz prvog dela, nema Marka Jankovića i Svete Markovića, to su bila dva bitna igrača. Svi su ostali u kombinaciji, nismo imali veliku reviziju tima. Eventualni plus može da bude to što se bolje poznajemo, što smo prošli pripreme i više verujemo jedan drugom. Zvezda je čvrsta ekipa, jaka i kvalitetna i takvu Zvezdu očekujem. Odlična ekipa, dobro izbalansirana, ima igrače poput Marina, koji je ekstra klasa, mislim da od njega preti najveća opasnost. Tu su i Ben i Simić i Boaći, to je četvorka koja je najopasnija. Ja očekujem veliku borbu, kao što sam rekao na početku. Da će se nešto drastično menjati u strateškom planu, mislim da neće. Mi igramo ovo što igramo, mnogo je rizično da se uvode bilo kakve radikalne stvari. Ne očekujem neku veliku razliku. Sad, normalno, pitanje je momenta, nadahnuća, možda jednog čoveka i možda sitnih detalja.’’


FOTO: partizan.rs

Blagajne će na dan odigravanja utakmice biti otvorene od 10:00 do 17:30 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever 500,00 – dinara, Jug – 500,00 dinara, Istok – 1.000,00 dinara i Zapad – 1.200,00 dinara. Organizatori su apelovali na navijače da na stadion dođu ranije, kako bi se izbegle veće gužve na ulazima.

Derbi meč 24.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra, u subotu 02.marta 2019.godine. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom program TV Arena sport, sa početkom u 18:00 časova. Studijski program će početi sat vremena ranije, uz mnoštvo zanimljivih gostiju i priloga.

FOTO: partizan.rs