Kruševački Napredak u okviru 24.kola Super lige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Dinama iz Vranja. Slab prolećni start ’’čarapana’’ čini se da je bio očekivan, ali svi u klubu veruju da će svaki naredni meč biti sve bolji.

Domaćini su ove sezone ostvarili četiri pobede, uz dva remija i čak sedamnaest poraza, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu podelili su na Banjici bodove sa ekipom Rada, a rezultat je bio 1:1 (1:0). Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz deset remija i pet poraza, pa sa 34 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu na svom stadionu su podelili bodove sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran u Kruševcu tokom jesenje polusezone završen je pobedom Kruševljana, a rezultat je bio 3:0 (2:0).

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da očekuje da će njegov tim ovu utakmicu odigrati bolje nego prethodne dve:

’’Dinamo je ekipa koja je slična svim ekipama, i po filozofiji fudbala i po načinu na koji interpretiraju fudbal. Imaju malo bodova, ali je razlika između Dinama i drugih klubova iz donjeg dela tabele samo u broju bodova, ne u kvalitetu igre ili igrača. Očekuje nas dosta interesantna utakmica koja može u jednom delu da bude čak i komplikovana. Na nama je da pokažemo želju da se takmičimo što bolje možemo i da napravimo najbolji mogući rezultat. Bez obzirom na slabosti koje smo pokazali u prva dva kola, koje su više objektivne nego subjektivne, mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Da li će to biti dovoljno, u odnosu na sve ono što nas očekuje u Surdulici ne znam, ali momci su svesni zadatka i načina na koji trebaju da se ponašaju, jer će to biti jako važno, ne samo zbog te utakmice, već i zbog utakmica koje nam slede. Ukoliko budemo u tom delu na nivou, ukoliko zadržimo mir i prisebnost, ne postoji nijedan razlog da se ne nadamo pozitivnom rezultatu.’’

Meč 24.kola Super lige Srbije između Dinama i Napretka igra se sutra, u subotu 02.marta 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: fknapredak.rs