Na danas održanoj sednici Skupštine Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije donet je veći broj odluka i zaključaka, a više detalja možete pročitati u saopštenju:

ZAKLJUČCI SA SEDNICE SKUPŠTINE
ZAJEDNICE FUDBALSKIH KLUBOVA SUPER LIGE I PRVE LIGE SRBIJE
održane 19.02.2019.godine

Danas je održana sednica Skupštine Zajednice Super lige i Prve lige Srbije kojom je predsedavao predsednik Zajednice, gospodin Dragomir Lazović. Sednici je prisustvovao i učestvovao u radu i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, gospodin Jovan Šurbatović. Poseban gost na današnjoj sednici bio je generalni sekretar Evropskog udruženja profesionalnih liga, gospodin Georg Pangl. Takođe, prisutan je bio i predstavnik kompanije Proyoli gaming, gospodin Ohad Christal.

Na početku sednice gospodin Pangl je predsedniku Lazoviću uručio plaketu ''European leagues'', kao znak zahvalnosti za desetogodišnje članstvo i aktivno učešće Super lige Srbije u ovom evropskom udruženju.


Generalni sekretar Zajednice, gospodin Darko Ramovš, informisao je prisutne o svim aktivnostima Zajednice u proteklom periodu, naglasivši da Zajednica otvara nove projekte radi unapređenja obe lige kojima rukovodi.

Gospodin Pangl je održao veoma interesantnu prezentaciju predloga Evropskih liga u vezi sa UEFA klupskim takmičenjima, uređivanjem pristupnih lista za takmičenja UEFA i modelom distribucije finansijskih sredstava, koji je prihvaćen od strane svih predstavnika klubova. Dogovoreno je da se u saradnji sa ''European leagues'' nastavi zajednička saradnja u cilju smanjivanja razlika između velikih i malih klubova, radi uspostavljanja takmičarskog balansa.

Sa projektom uspostavljanja zvanične fantazi igre ''Super liga Real manager'' prisutne je upoznao predstavnik kompanije Proyoli gaming koja je zvaničan partner Super lige u ovom projektu, gospodin Ohad Christal. Izraženo je zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom koja će doprineti promociji Super lige, klubova i igrača.

Direktor takmičenja, gospodin Vladimir Bulatović, obavestio je prisutne o svim detaljima vezanim za takmičenje u Super ligi Srbije, uz konstataciju da je u prvom kolu sve proteklo u skladu sa Propozicijama, kao i da se nada da će tako i ostati do kraja takmičenja.

Razmatrajući inicijativu FK Partizan za uvođenje VAR tehnologije u Super ligi Srbije doneta je odluka o formiranju radne grupe koju će činiti predstavnici klubova, Zajednice i FSS, a koja će imati zadatak da razmotri sve mogućnosti koje prethode eventualnoj odluci o uvođenju VAR tehnologije.

Generalni sekretar FSS gospodin Jovan Šurbatović predložio je i podržao inicijativu za formiranje radne grupe koja će se baviti ispitivanjem mogućnosti za eventualno uvođenje VAR tehnologije. Takođe, istakao je zadovoljstvo radom Zajednice i predstavio pojedine projekte na kojima radi FSS u cilju podizanja kvaliteta klubova i takmičenja.

U cilju uspostavljanja saradnje sa naslovnim sponzorom Super lige Srbije klubovima je prezentovan i utvrđeni marketing prostor lige koji će biti korišćen na stadionima za potrebe naslovnog sponzora Super lige.