Derbi meč 22.kola Super lige Srbije igra se na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde ekipa Crvene zvezde dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Prema tradiciji i ovosezonskoj formi jasno je ko je favorit, ali treba očekivati veliku borbenost i motivisanost igrača novosadskog tima.

Domaćini su tokom jesenje polusezone ostali neporaženi, uz čak 19 pobeda i 2 remija, pa sa 59 bodova na svom kontu čvrsto drže 1.mesto na tabeli. Gosti su jesenas igrali ispod očekivanog nivoa ostvarivši samo 7 pobeda, uz 7 remija i 7 poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. Prethodni susret ova dva tima odigran jesenas u Novom Sadu završen je pobedom beogradskog tima, a rezultat je bio 1:4 (1:2).

Šef stručnog štaba beogradskih crveno-belih, Vladan Milojević, ističe da plasman Novosađana ne odražava kvalitet ekipe, kao i da za njega i igrače sezona počinje od nule:

’’Ulazimo u ciljnu ravninu, a godinu ćemo otvoriti susretom koji nosi epitet derbija. Vojvodina je odlična ekipa i plasman na tabeli ne oslikava pravi kvalitet Novosađana. Angažmanom Mitoševića i Matića pojačali su konkurenciju u napadu i pokušali da poprave efikasnost. Predvodi ih mladi kolega Krivokapić koji ima sjajnu perspektivu i smatram da je on pravi izbor za to mesto. Krećemo od nule. Za nas protiv Vojvodine počinje nova takmičarska godina i ni trenutak ne razmišljamo o prednosti. Očekuje nas niz izazova na dva fronta, a ovom prilikom pozvao bih sve navijače da nas podrže u što većem broju.’’

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić ističe da je jasno ko je favorit, ali i da igrači u ovaj meč ulaze izuzetno motivisani i sa željom da pokažu sve što mogu i znaju:

’’Očekuje nas najteži mogući rival u ovom trenutku, o kome ne treba trošiti reči. Svima je jasno da je Crvena zvezda trenutno ubedljivo iznad svih i da je po igračkim, trenerskim i upravnim strukturama otišla daleko napred, te je sada na evropskom nivou. Međutim, mi gledamo nas i to kako ćemo mi izgledati kad istrčimo na teren. Želimo da pružimo maksimum i igramo fudbal, jer to je obaveza koju imamo prema grbu i dresu koji nosimo. Ovo je nekada bio derbi, ali trenutno baš i nije takav slučaj. Nismo u situaciji da pretimo ili tvrdimo kako ćemo nadigrati rivala, ali ćemo se truditi, jer nadu i želju niko ne može da nam oduzme. Posebno me raduje to što, kroz razgovore sa igračima, kod njih vidim veliku želju da pokažu sve što mogu i znaju.’’

Derbi meč 22.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine igra se sutra, u subotu 16.februara 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na drugom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com