Beograd: Okupljanje i prvi trening ’’brđana’’ na startu zimskih priprema

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 1162

Prvotimci i stručni štab Čukaričkog okupili su se danas na Banovom brdu i započeli proces priprema za nastavak šampionata.

Skoro mesec dana nakon poslednjeg duela koji je Čukarički igrao na Banovom brdu protiv Crvene zvezde, fudbaleri i stručni štab ’’brđana’’ započeli su pripreme za nastavak šampionata. Šef stručnog štaba Simo Krunić je danas u deset časova izvršio prozivku, poželeo sreću igračima i saradnicima u stručnom štabu, a potom su prvotimci odradili i prvi trening u balonu postavljenom na veštačkom terenu stadiona na Banovom brdu.


FOTO: fkcukaricki.com

FOTO: fkcukaricki.com

Svi prvotimci Čukaričkog, izuzev Nemanje Stevanovića koji će kasniti dva dana, pojavili su se na prvoj prozivci. Dojučerašnje saigrače pozdravio je i Petar Bojić, jedini koji je napustio klub, s obzirom da mu je istekao ugovor. Sa Brđanima je trenirao i Luka Luković, koji bi uskoro i zvanično trebalo da postane prvo pojačanje belo-crnih.

Ekipa Čukaričkog će raditi u Beogradu do 25.januara, kada će ekspedicija ’’brđana’’ otputovati na Kipar gde će odraditi drugi deo zimskih priprema. Povratak je planiran za 9.februar, a prvi meč u nastavku Super lige belo-crni bi trebalo da odigraju 16. februara u Nišu protiv Radničkog.


FOTO: fkcukaricki.com

FOTO: fkcukaricki.com

Šef stručnog štaba Simo Krunić je tokom obraćanja prisutnim predstavnicima medija istakao da nije bilo većih promena u timu, kao i da će se omladinci priključiti u drugoj fazi priprema:

’’Krenuli smo sa 26 igrača. Od onih koji su tu bili prošle godine samo je Bojiću istekao ugovor, a priključio nam se Luka Luković. Još uvek nismo priključivali igrače koji su u našem omladinskom pogonu, ali će oni putovati zajedno sa nama na pripreme na Kipar. Tamo ćemo biti u prilici da vidimo da li još neko od njih može trenutno da konkuriše za prvi tim. Opet, već sam pominjao da je izuzetno teško da još mladih igrača imamo u prvom timu, s obzirom da ih je već sada sasvim dovoljno. Igramo samo jednu utakmicu do odlaska na Kipar, protiv Sinđelića 21.januara, najverovatnije na Adi Ciganliji. Nisu baš najbolji uslovi, moraćemo da očistimo terene na kojima ćemo trenirati, sneg gotovo svakodnevno pada. Imaćemo malo problema, ali više ćemo raditi na fizici, na snazi, tako da uslovi i nisu prioritet na početku.’’


FOTO: fkcukaricki.com

FOTO: fkcukaricki.com

On se potom osvrnuo i na planove za prolećni deo sezone kada je reč o ciljevima, istakavši da je zadovoljan trenutnom pozicijom na tabeli:

’’Trenutno smo na četvrtom mestu, trudićemo se da tu ostanemo, to nam je cilj. Prema onome što smo do sada videli najveći konkurenti će nam biti lučanska Mladost i Napredak. Nadamo se da ćemo ostvariti zacrtano, Čukarički po svemu zaslužuje Evropu. Već dve godine, sticajem raznim okolnosti, nismo igrali međunarodna takmičenja, ali je Čukarički klub koji je to i ranije zasluživao.’’

FOTO: fkcukaricki.com

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte