Najbolji igrač 20.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Rikardo Gomeš, dvostruki strelac za Partizan u pobedi nad ekipom Rada na Banjici.

Odigrano je i pretposlednje kolo jesenje polusezone, a ovoga puta nije bilo značajnijih iznenađenja. Dva najbolje plasirana tima, Crvena zvezda i Radnički, ostvarila su ubedljive pobede na svom terenu u duelima sa Napretkom i Spartakom. Nerešenim rezultatom završeni su dueli u Bačkoj Palanci i Novom Sadu gde su bodove podelile ekipe OFK Bačka i Vojvodine, kao i Proletera i Čukaričkog. Pobede na gostovanjima ostvarile su ekipe Voždovca, Radnika, Mladosti i Partizana, koje su bile bolje od Dinama, Mačve, Zemuna i Rada. Meč na Banjici obeležila je odlična partija napadača crno-belih Rikarda Gomeša, dvostrukog strelca u pobedi svog tima rezultatom 0:3(0:2). Najbolji strelac ekipe Partizana ove sezone bio je izuzetno raspoložen za igru, sjajno se kretao i ulazio u šanse, a u važnim momentima bio je siguran u realizaciji i time rešio pitanje pobednika. Zbog odličnog učinka, ne samo u ovom susretu, u potpunosti je zaslužio epitet najboljeg igrača kola u izboru naše redakcije. Treba reći da mu je napadač ’’zmajeva’’ Alen Mašović bio najozbiljniji konkurent u ovoj prvenstvenoj rundi, ali presudile su nijanse.

Crno-beli su od starta utakmice bili dominantniji tim na terenu, a veoma brzo su stigli i do dva pogotka prednosti. Prvi pogodak viđen je u 5.minutu susreta nakon izuzetne asistencije Gorana Zakarića koji je poslao idealnu loptu Rikadu Gomešu, a ovaj se uspešno oslobodio čuvara i majstorski realizovao stvorenu priliku. Drugi pogodak postigao je u 10.minutu susreta Nemanja Miletić, nakon odlično izvedenog kornera od strane Gorana Zakarića. I u nastavku susreta crno-beli su nastavili da stvaraju povoljne prilike, uz povremene pretnje domaćina, ali je treći pogodak viđen tek u 71.minutu. Nakon slobodnog udarca lopta je stigla do Marka Valientea čiji je udarac sa ivice peterca zaustavio golman domaćina, a odbijenu loptu spretno je u mrežu smestio Rikardo Gomeš koji je i ovoga puta bio na pravom mestu. Bio je to konačan rezultat ovog susreta, čime su crno-beli stigli do nova tri boda.


FOTO: partizan.rs

Ricardo Jorge Pires Gomes (26) je rođen na Zelenortskim Ostrvima, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u lokalnoj ekipi Batuque. Tokom karijere je nastupao za portugalske ekipe Vizela, Vitoria Guimaraes i Nacional. U Beograd je stigao tokom letnjeg prelaznog roka, a ove sezone zabeležio je 19 superligaških nastupa, uz 10 postignutih pogodaka. Odličan učinak imao je i u kvalifikacijama za Ligu Evrope gde je na 8 odigranih mečeva postigao 4 pogotka. Za nacionalni tim odigrao je 10 mečeva i postigao 4 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: