Ekipa Crvene zvezde večeras igra peti meč grupne faze Lige šampiona, a protivnik u ovoj rundi najelitnijeg takmičenja biće im italijanski Napoli.

Večerašnjim mečevima petog kola grupne faze nastavlja se takmičenje u okviru Lige šampiona u sezoni 2018/19. Među najboljim timovima Evrope nalazi se i srpski šampion, ekipa Crvene zvezde, a protivnici u grupi su im izuzetno zvučna imena svetskog i evropskog fudbala - Napoli, PSŽ i Liverpul.

Nakon debitantskog remija sa ekipom Napolija (0:0) na stadionu ’’Rajko Mitić’’, zatim ubedljivih poraza u Parizu u duelu sa ekipom PSŽ-a (6:1) i Liverpulu (4:0), crveno-beli su u prethodnom kolu na svom stadionu uspeli da savladaju ekipu Liverpula (2:0) i tako maksimalno zakomplikuju situaciju u C grupi. Naredni rival im je italijanski Napoli, a nerešen rezultat ili pobeda na stadionu ’’San Paolo’’ ostavili bi srpskog šampiona ''u igri'' za plasman u narednu fazu takmičenja. Zbog toga treba očekivati veliku borbu i izuzetno zanimljiv meč.

Stanje na tabeli grupe C nakon 4.kola:

Raspored preostalih utakmica – Grupa C:

6.kolo, 11.decembar / Crvena zvezda - PSŽ (21:00h)

Meč na stadionu ’’San Paolo’’ u Napulju igra se danas, u sredu 28.novembra 2018.godine, sa početkom u 21:00 čas (RTS-1).

FOTO: Facebook/FK Crvena zvezda