Šabačka Mačva u okviru 16.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka. Cilj je da se sa nova tri boda učvrsti mesto na sredini tabele uoči dvonedeljne reprezentativne pauze.

Domaćini u ovaj susret ulaze sa željom da iskoriste neočekivano slabu formu Subotičana i novom pobedom učvrste trenutnu poziciju na tabeli, nakon čega sledi dvonedeljna reprezentativna pauza. Šef stručnog štaba crveno-crnih Darko Tešović istakao je da veruje da će dobar rad dati i dobar rezultat:

’’Mačva dobro zna svoj cilj i tako se i ponašamo. Polako počinjemo da se upoznajemo, namerno kažem polako, jer nigde ne žurimo i radimo posao koji će u određenom periodu dati dobar rezultat. Mačva je ekipa sastavljena od dobrih i iskusnih igrača, ima i mladih momaka koji tek treba da dođu na superligašku scenu i ovde ništa ne fali, samo dobar rad i strpljenje u menjanju nekih stvari koje su igrači počeli dobro da prihvataju. Jedna utakmica ništa ne znači, mi smo dobili Voždovac, ali ne postoje sad tu euforične izjave. Mi idemo od utakmice do utakmice i imamo pravo da se nadamo da protiv Spartaka odigramo jednu dobru utakmicu pred našim navijačima. Mi nemamo probleme ni u sastavu, osim Đokovića koji se oporavlja od povrede. Mi respektujemo Spartak, on ima tradiciju, ali i Mačva je tradicija kao klub. O imenima nećemo da licitiramo, da li su oni bolji od nas ili ne, imena ne znače ništa, pitanje je da li je ta ekipa kompaktna u ovom trenutku. Ja mogu da kažem samo za nas da smo na dobrom putu da budemo vrlo kompaktna ekipa, jer su to momci pokazali. Spartak sigurno ima dva-tri igrača kojih bi trebali da se plašimo, ali mi ćemo ih sigurno na jedan način zaustaviti. Zašto bi mi stalno pričali da li se Mačva plaši nekih igrača, neka se svi sada nas plaše.’’

Meč 16.kola Super lige Srbije između Mačve i Spartaka igra se sutra, u subotu 10.novembra 2018.godine, sa početkom u 13:00 časova.