Derbi meč 32. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Biće to duel dve ekipe koje su u sredu izborile plasman u finale Kupa Srbije, što ovom susretu daje posebnu draž, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 14 pobeda, uz 8 remija i 9 poraza, pa je sa 50 bodova na svom kontu uoči ovog kola zauzimao 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom TSC-a, a meč je završen rezultatom 3:2. Gostujući tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 26 pobeda, uz 2 remija i 3 poraza, pa sa 80 bodova na svom kontu trenutno zauzima 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Partizana, a meč je završen rezultatom 3:2.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna susreta, a Beograđani su imali stopostotan učinak. Prvi meč odigran u Beogradu rešili su ubedljivo u svoju korist rezultatom 5:0 (2:0), a strelci su tom prilikom bili Žan Filip Kraso (2), Vladimir Lučić i Osman Bukari, uz autogol Radomira Milosavljevića. Drugi meč odigran u Novom Sadu završen je rezultatom 1:2 (1:2), a strelci su bili Radomir Milosavljević za Novosađane i Osman Bukari (2) za Beograđane.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Božidar Bandović ne očekuje da će lider prvenstva u meč ući opušten zbog bodovne prednosti u šampionskoj trci, naprotiv:

’’Želim da čestitam još jednom igračima na plasmanu u finale Kupa Srbije, kao i mom stručnom štabu, koji ima veliki udeo u svemu onome što vidite na terenu. U nedelju nas očekuje derbi između dva velika kluba. Crvena zvezda će osvojiti ligu, postaće šampion, a od dolaska mog kolege i prijatelja Vladana Milojevića igraju sve bolje i žele da dominiraju. Zvezda ima kvalitetne igrače, ali i mi smo Vojvodina i ne menjamo naš pristup i način igre. Kada daješ sve od sebe, nema limita, sve je moguće. Što se tiče igračkog kadra, Bjeković je dobro trenirao, Guram takođe, Nikolić je van zbog kolena, Aleksu muče dve nedelje ta peta zbog koje nije bio starter, ali sada opet trenira. Đorđević će imati ultrazvuk zadnje lože i on je pod znakom pitanja, a ukoliko ne bude igrao, imamo neke opcije i ideje kako da ga zamenimo, jer je Crvena zvezda opasna po toj strani, kao i na svim pozicijama u napadu. Moramo biti oprezni i koncentrisani, jer Zvezda ima igrače koji u bilo kom trenutku mogu da reše utakmicu, baš kao što ih imamo i mi. Ne mislim da će Zvezda biti opuštena jer je blizu titule. U velikim klubovima uvek je pritisak veliki i oni će želeti da se prikažu najbolje što mogu, posebno znajući njihovog trenera i da neće biti kalkulacija. Smatram da ovi igrači zaslužuju veću posetu i podršku sa tribina. Onaj osećaj koji ja imam, a verujem i vi koji dolazite da gledate, vidite jednu energiju koja nosi. Isto to govorim i igračima, na ovakav način na koji sve rade, nose specifičnu energiju koja nije jednostavna i verujem zaslužuju najveću moguću podršku. Verujem da će biti pun stadion, što je veoma važno za nas, kako u nedelju, tako i na svakoj narednoj utakmici.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Vladan Milojević ističe da su prethodna dva derbija sa crno-belima arhivirana i da Novosađani imaju kvalitet, dobru igru i samopouzdanje:

’’Vojvodina igra dobro, ekipa ima samopouzdanja, naročito nakon dobrih rezultata u prethodnom periodu. Radi se o timu koji je pretendent za mesto koje vodi u Evropu. Kao kolektiv su jaki, imaju dosta dobru ekipu. Nismo posebno obraćali pažnju na pojedine segmente, analizirali smo kompletnu njihovu igru. Andrija Radulović je kvalitetan i dobar igrač. Do sada je pokazao da njegov razvoj ide u pravom smeru, jako mi je drago zbog toga. Trebalo bi da obratimo pažnju na njega, kao i na sve ostale igrače Vojvodine. Njegoš Petrović je došao iz Rada kod nas, razvijao se na pravi način. Dosta je sazreo kao igrač, postao je lider ekipe. Zaista je dobar fudbaler. Nama sutra neće praviti probleme, jer će pauzirati zbog žutih kartona. Imamo trening popodne. Postoje neki mali problemi, procenićemo situaciju nakon treninga. Čestitao sam igračima plasman u finale i rekao da je potrebno da se dobro odmorimo. Utakmica polufinala Kupa Srbije je arhivirana, očekuje nas meč u Novom Sadu.’’

Derbi susret 32. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u nedelju 28. aprila 2024. godine, sa početkom u 17:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Crvena zvezda