U Surdulici će danas u okviru 6.kola Super lige Srbije snage odmeriti domaći Radnik i gosti iz Beograda, ekipa Zemuna. Biće to duel ekipa sa sličnim učinkom na startu šampionata, pa treba učekivati ravnopravnu i zanimljivu borbu za važne bodove.

Surduličani su na startu šampionata na pet odigranih susreta izborili samo jednu pobedu, u Kruševcu u duelu sa ekipom Napretka (1:2), a dva remija na gostovanjima u duelima sa Voždovcem (0:0) i ekipom Mladosti (0:0) donela su im još dva boda. Oba poraza, i to izuzetno ubedljiva, doživeli su na svom stadionu u duelima sa ekipama Vojvodine (0:4) i Crvene zvezde (0:5). Zemunci su imali za nijansu slabili učinak, a bodove su osvajali remijem na startu šampionata sa ekipom Mladosti u Lučanima (1:1) i pobedom nad ekipom Čukaričkog u prethodnom kolu na svom stadionu (2:0). Poraženi su u susretima sa ekipama Mačve u Šapcu (1:0), niškog Radničkog u Zemunu (1:2) i Rada na Banjici (2:0).

Domaćini u ovaj meč ulaze sa željom da ostvare prvi trijumf pred svojim navijačima i drugi od starta sezone u kojoj ih čeka još mnogo iskušenja. Dueli sa Vojvodinom i Crvenom zvezdom bili su teški, pa Surduličani u okršaju sa novim članom elite vide šansu da poprave utisak. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Simo Krunić koji je istakao da očekuje prekid negativnog niza:

’’Izgubili smo obe teške utakmice kod kuće i primili devet golova. To nam govori da još uvek nismo pronašli igru na domaćem terenu. Imamo večeras priliku da prekinemo negativan niz. Od nas se očekuje da igramo napadački i ofanzivno, imperativ je da osvojimo ceo plen. Nema velikih razlika u eliti, svako svakoga može da pobedi. Nemamo pravo na kiks u Surdulici.’’

Trener surduličkog superligaša je potom govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciji istakavši da još uvek nije odlučio u kom će sastavu ekipa izaći na teren:

’’Imamo više povređenih igrača. Ne znam ni koliko su tek pridošli Mijić i Marković spremni u ovom trenutku da nam pomognu. Zavisno od rezultata i taktike videćemo gde im je mesto. Od povređenih očekujem brz oporavak i povratak u tim. Imamo dovoljno iskusnih i kvalitetnih igrača, pa ćemo se u jakom sastavu suprotstaviti Zemuncima.’’

Prisutnima se obratio i iskusni prvotimac Bratislav Pejčić koji je istakao da je njegov tim dovoljno jak da izbori pobedu u ovom susretu:

’’Bod iz Lučana daje nam samopouzdanje pred večerašnji duel. Biće tvrda utakmica, ali dovoljno smo jaki da se nepoznatom protivniku uspešno suprotstavimo. Bitno je da dogovor iz svlačionice realizujemo na terenu.’’

U taboru gostiju vlada odlično raspoloženje nakon prve pobede u aktuelnoj sezoni ostvarene u prethodnom kolu nad ekipom Čukaričkog. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i štoper zeleno-plavih Slobodan Vuković koji je istakao da je ekipa na startu šampionata pokazala da je s pravom deo elitnog ranga:

’’Polako se uhodavamo. Veliki broj novajlija stigao je u prelaznom roku, među njima i ja, trebalo je sve to ukomponovati. Trener Milan Milanović odlično je sklopio mozaik, a igrama u prethodnih pet kola pokazali smo superligaški kvalitet.’’

On se potom osvrnuo i na činjenicu da je u Gornju Varoš stigao upravo iz redova surduličkog superligaša za koga ga vežu lepe uspomene:

’’Proveo sam osamnaest meseci u redovima današnjeg rivala, taj period pamtiću po lepim trenucima. Ipak, profesionalac sam i u predstojećih devedeset minuta emocije ostavljam po strani. Iako u timu domaćina imam veliki broj prijatelja, sa kojima sam se borio na terenu za grb Surduličana, popusta neće biti. Ko bude bolji neka pobedi, nama je i remi sjajan rezultat, ali to ne znači da ćemo od prvog minuta svi u naš šesnaesterac. Svakom smo pokazali zube, u prethodnim utakmicama igrali smo napadački i za gol više, ne umemo da se branimo.’’

U timu iz Zemuna neće biti povređenog Dejana Đenića koji je odlično igrao u duelu sa ekipom Čukaričkog, dok će svi ostali prvotimci biti na raspolaganju šefu stručnog štaba Milanu Milanoviću.

Meč 6.kola Super lige Srbije između Radnika i Zemuna igra se danas, u nedelju 20.avgusta 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova.