Danas se u okviru 6.kola Super lige Srbije na Banovom brdu sastaju domaći Čukarički i gosti iz Niša, ekipa Radničkog. Nema sumnje da je ovaj meč od velike važnosti za ’’brđane’’, kao i da su Nišlije u dobroj formi, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu utakmicu.

’’Brđani’’ su u prvih pet ovosezonskih susreta zabeleži samo dve pobede u duelima sa ekipama Napretka (2:0) i Mladosti (1:0), obe na svom stadionu, dok su poraze pretrpeli na gostovanjima ekipama Vojvodine (1:0), Crvene zvezde (3:0) i Zemuna (2:0). Nišlije su zbog odlaganja susreta sa ekipom Mladosti do sada odigrale samo četiri susreta. Prvo su na gostujućem terenu poraženi u duelu sa Crvenom zvezdom (3:0), da bi potom vezali tri pobede u duelima sa Zemunom (1:2) i Mačvom (1:2) u gostima i Radom na svom stadionu )2:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, sa ujednačenim uspehom. Prvi meč odigran je u Nišu, a domaći tim je slavio nakon preokreta rezultatom 2:1(0:1). Gosti su poveli pogotkom Marka Tomića, a konačan rezultat postavio je Saša Stojanović. U drugom susretu ’’brđani’’ su na svom stadionu ubedljivo savladali Nišlije rezultatom 4:1(2:0). Trostruki strelac na tom susretu bio Aleksandar Jevtić, a jedan pogodak postigao je i Igor Matić. Počasni pogodak za goste postigao je Marko Mrkić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 17 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1999-2016) bilans je u potpunosti izjednačen, po sedam pobeda na obe strane i tri remija.

Domaćini u ovaj meč ulaze pod teretom dosadašnjih rezultata, koji nikako ne zadovoljavaju nikoga u klubu, a pravo je pitanje kako će se pritisak odraziti na ekipu u duelu sa izuzetno kvalitetnim protivnikom. Kratku izjavu za medije uoči ovog susreta dao je golman ’’brđana’’ Aleksandar Kirovski koji je istakao da njegova ekipa nema pravo na grešku:

’’Nemamo pravo na kiks, u našem planu nalaze se isključivo tri boda.’’

Njegov saigrač, napadač Ognjen Mudrinski, imaće težak zadatak da se izbori sa odbranom Nišlija. On je u izjavi za medije pred ovaj susret istakao da veruje u pobedu svog tima:

’’Neće me gol u poslednje vreme. Daću ga, siguran sam, moraće i meni da krene. Radnički je težak rival, ima mana i vrlina, međutim, verujem u našu pobedu.’’

Ekipa sa Banovog brda će u ovom susretu moći da računa na dvojicu veoma bitnih igrača, oporavljenog kapitena Petra Bojića i vezistu Asmira Kajevića.

U taboru gostiju je sve bolja atmosfera, nakon tri vezana trijumfa, ali prisutan je i veliki respekt prema kvalitetnom protivniku koji možda i ne postiže rezultate u skladu sa očekivanjima. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Peter Pakult koji je istakao da očekuje tešku utakmicu:

’’Spremna je naša ekipa. Igramo fudbal da bismo pobeđivali i tu filozofiju nisam nikada menjao. Ovo će biti naša, za sada, najteža utakmica. Čukarički trenutno ne pokazuje vrednosti koje ima. Moraćemo da idemo preko naše trenutne granice da bismo im se suprotstavili. Za mene je najbitnije da moj tim da sve od sebe. Od svih licenciranih fudbalera za naš klub svi su spremni, nema povređenih i kažnjenih, tako da smo u situaciji da izvedemo tim koji želimo, sastav koji će na terenu ostvariti sve naše zamisli i čvrsto verujem osvojiti bodove.’’

Prisutnima se obratio i golman niškog superligaša Mladen Živković koji je istakao da najveća opasnost preti od napadačkog dvojca ’’brđana’’:

’’Ekipe koje predvodi trener kao što je Nenad Lalatović uvek su maksimalno koncentrisane i maksimalno motivisane, što znači da mi moramo da uzvratimo istom merom, ako ne i više, da bismo im se suprotstavili. Ono što je za njih karakteristično je da igraju sa dva odlična napadača, Mudrinskim i Ožegovićem, koji vrše konstantan pritisak na zadnju liniju. To je jedan izazov više za celu zadnju liniju.’’

Meč 6.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Radničkog iz Niša igra se danas, u subotu 19.avgusta 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova.