Derbi meč 29. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Bačkoj Topoli gde ekipa TSC-a dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Biće to duel ozbiljnih kandidata za evropska takmičenja, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu i kvalitetnu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 17 pobeda, uz 8 remija i 3 poraza, pa sa 59 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Novog Pazara, a meč je završen rezultatom 3:4. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 12 pobeda, uz 8 remija i 8 poraza, pa sa 44 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Vojvodine, a meč je završen rezultatom 1:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jeseni u Beogradu ekipa TSC-a je rešila u svoju korist rezultatom 0:2 (0:1). Strelci za ekipu iz Bačke Topole bili su Aleksandar Ćirković i Miloš Cvetković.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić upozorava da su ’’brđani’’ njihov najveći rival i da su im uvek bili parametar:

"Pred utakmice sa njima podsećam da smo mi tek jednu godinu završili ispred njih, a oni su nam uvek bili parametar. U ovu sezonu smo ušli sa istim „opterećenjem“ Evrope i viškom utakmica, ali nama je uspelo da to bolje iznesemo. I dalje su nam najveći rival, njihova rutina i kvalitet su neupitni, iako su ove sezone imali dosta problema. Već četvrti trener ih vodi, ali u poslednjim utakmicama su se stabilizovali, pre svega defanzivno, po čemu su godinama poznati. Teško primaju golove, kompaktni su i organizovani i ne daju protivniku šanse. Dobro se poznajemo i ne verujem da će biti iznenađenja, ni u postavci, a ni u stilu igre. Za nas je plej-of počeo sa utakmicom protiv Voždovca i  važno je što smo u dva  duela, protiv vrhunskih  protivnika, izvojevali pobedu. Pred nama su još dve izvanredne ekipe. Čukarički nam je treći protivnik u osam dana, ali mi imamo tu sreću i kvalitet da možemo da rotiramo igrače. Planiramo da i na ovoj utakmici pravimo promene, u želji da budemo najbolji mogući. Naravno, sve će nam to biti lakše uz podršku sa tribina. Nama je Čukarički evropski rival  i predstojeća utakmica može i te kako da nam posluži i kao odgovor za ono što nas čeka ukoliko izborimo Evropu.’’

Prvotimac ’’brđana’’ Miladin Stevanović je sa puno samopouzdanja najavio veliku borbu za sva tri boda:

’’Nismo imali mnogo vremena za oporavak posle meča sa Vojvodinom, raspored je zgusnut, ali to nam neće biti izgovor. TSC je kvalitetna ekipa, igra specifično pod komandom trenera Lazetića, drugačije od svih u sistemu sa trojicom igrača u odbrani. Bačkotopolčani igraju možda  najatraktivnije u ligi, sa njima smo se jurili i prošle sezone. Dobro znamo šta nas čeka i borba neće biti laka. Moraćemo da ispoštujemo sve zahteve šefa kako bismo njihove vrline zamaskirali, a mane iskoristili u svoju korist. Mi smo u najvišem rangu takmičenja izgradili takav status da uvek idemo na pobedu, tako da ćemo sve podrediti tome. Nas ne zanima ko je na suprotnoj strani – Partizan, Crvena zvezda, TSC, cilj je uvek isti. Videćemo kako će se odvijati stvari na terenu, ali znamo šta nam je činiti i ne bih želeo da to neko shvati kao pretnju. Timska igra nam je na visokom nivou, samopouzdanja i želje nam ne manjka, a već smo pokazali da smo podigli formu. Prednost TSC-a je u tome što igra kod kuće, domaći teren pravi neku malu prevagu. Bačkotopolčani su bolje rangirani, ali ovo je derbi utakmica i nema favorita, mi smo uvek bili tu negde po kvalitetu. Uveren sam da će utakmica biti lepa za oko.’’

Derbi susret 29. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između TSC-a i Čukaričkog igra se u subotu 06. aprila  2024. godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Čukarički