Fudbalski klub Partizan pobednik je takmičenja za Kup Srbije nakon trijumfa u duelu sa Crvenom zvedom na stadionu u Humskoj. Crno-beli su tako stigli do ’’duple krune’’ i zaokružili uspešnu sezonu.

Sezona 2016/17 je završena, barem kada je u pitanju klupski fudbal, a obeležili su je crno-beli osvajanjem dva trofeja. Nakon osvajanja titule šampiona Srbije u Super ligi Srbije fudbaleri Partizana su osvojili trofej u našem najmasovnijem takmičenju, Kupu Srbije.

Crno-beli su do trofeja stigli pobedom na svom stadionu u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat ovog susreta bio je 1:0(1:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Nikola Milenković kome je ovo bila poslednja utakmica u dresu Partizana. On je u 42.minutu susreta bio najviši u skoku nakon kornera koji je izveo Marko Janković i glavom zatresao mrežu golmana crveno-belih Damira Kahrimana.

Ovo je četrnaesti trofej u ovom takmičenju i šesti put da su crno-beli stigli do ’’duple krune’’ tokom duge istorije kluba sa Topčiderskog brda, a Crvena zvezda je još uvek najuspešniji klub kada je reč o ukupnom broju osvojenih trofeja u Kupu Srbije.

Pogledajte video priloge Sportnetwork-a sa utakmice i dodele trofeja:

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović