Jedan od najzanimljivijih mečeva 30.kola Super lige Srbije igra se u Novom Pazaru gde istoimeni superligaš dočekuje ekipu beogradskog Partizana. Mečevi ovih rivala uvek privlače veliku pažnju publike, bez obzira na pozicije ekipa na tabeli, pa i ovoga puta treba očekivati veliku borbu i dobru atmosferu.

Ekipa Novog Pazara je u prvih osam prolećnih kola ostvarila samo dve pobede, uz dva remija i četiri poraza. U prethodnom kolu poraženi su na gostovanju u Bačkoj Palanci od ekipe OFK Bačka rezultatom 1:0. Pazarci trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na superligaškoj tabeli sa 20 osvojenih bodova, dva više od poslednjeplasiranog Borca  i četiri manje od ekipe Radnika koja se nalazi na 14.mestu. Crno-beli se nalaze u odličnoj formi, a od starta prolećne polusezone ostvarili su sedam pobeda, uz jedan remi. U prethodnom kolu slavili su na svom stadionu u duelu sa ekipom Radnika iz Surdulice rezultatom 2:1. Trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 70 osvojenih bodova, šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala jedan međusobni susret, a na stadionu u Humskoj crno-beli su slavili ubedljivo rezultatom 4:0(2:0). Strelci na tom susretu bili su Marko Janković, Alen Stevanović, Uroš Đurđević i Petar Đuričković. Ako posmatramo rezultate prethodnih 12 duela u domaćim takmičenjima (u periodu 2011-2016) crno-beli su bili uspešniji sa šest pobeda, uz pet remija i samo jedan poraz. Ipak, kada je reč samo o mečevima odigranim u Novom Pazaru domaći tim je poslednji rešio u svoju korist rezultatom 3:2, četiri su završena podelom bodova, a pretrpeo je samo jedan poraz, u okviru Kupa Srbije u sezoni 2011/12.

U taboru domaćina krajnje nesvakidašnja situacija, jer je do promene na klupi Pazaraca došlo samo dan pre veoma važnog duela sa ekipom Partizana. Dosadašnji šef stručnog štaba Nebojša Vučićević i njegov pomoćnik Dejan Dimić su već napustili klub, a ekipu će na današnjem susretu predvoditi trener Saudin Huseinović uz asistenciju Izeta Ljajića i Aldina Gurdijeljca. Nekadašnji fudbaler i trener ovog kluba hrabro je prihvatio da sedne na klupu u teškoj situaciji, a uoči duela sa crno-belima u izjavi za medije je istakao da se njegov tim neće braniti, niti unapred predati:

’’Borimo se za opstanak, oni za titulu. Sigurno nećemo da se branimo, moj kredo priznaje samo napadački fudbal. To je mač s dve oštrice, pogotovo kada je naspram vas Partizan, ali ne vidim razlog zbog koga bi se prepustili napadima crno–belih. Novi Pazar sigurno neće da igra sa šest defanzivaca.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da nastave ovosezonsku uspešnu seriju, ali i da prekinu onu negativnu kada je reč o pobedama na gostovanjima kraj Jošanice. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Marko Nikolić koji je istakao da je Novi Pazar tradicionalno neugodan rival, kao i da nema potrebe da se stvara nikakva ’’ratnička’’ atmosfera:

’’Ne idemo ni u kakav rat u Novi Pazar. Idemo da igramo utakmicu, tako se i pripremamo. To je fudbalski meč. Očekuje nas teška utakmica i protivnik koji je tradicionalno nezgodan za Partizan, ali ne bih tome pridavao neku veliku pažnju. Ulazimo u završnicu takmičenja na oba fronta, prvenstvu i kupu. Ono što očekujem od svojih igrača je jako dobra igra, a ne sumnjam da ću kod njih videti motivaciju na gornjoj granici. Iz ta dva kvaliteta će da dođe i treći - dobar rezultat koji, inače, imamo već osam-devet meseci koliko nam traje ova serija bez poraza.’’

Crno-beli će u meču sa ekipom Novog Pazara biti slabiji za standardne bekove Miroslava Vulićevića i Nemanju Miletića koje očekuje pauza zbog žutih kartona.

Meč 30.kola Super lige Srbije između Novog Pazara i Partizana igra se danas, u četvrtak 13.aprila 2017.godine, sa početkom u 17 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović