Najbolji igrač 7.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je El Fardou Ben, dvostruki strelac za ekipu Crvene zvezde u pobedi nad ekipom Vojvodine u Novom Sadu.

Odigrano je i sedmo prvenstveno kolo koje nije donelo neka veća iznenađenja, a bilo je i prilično neefikasno. Jedan od najzanimljivijih mečeva odigran je u Novom Sadu gde je u derbiju kola ekipa Vojvodine dočekala aktuelnog šampiona, ekipu Crvene zvezde. Meč je završen pobedom gostujućeg tima rezultatom 1:4(1:2), čime su Beograđani zadržali maksimalan učinak. Najzaslužniji za to bio je El Fardou Ben, dvostruki strelac na ovom susretu. Krilni napadač Crvene zvezde je pružio još jednu sjajnu partiju, odlično se kretao i sarađivao sa saigračima, a njegovi golovi prelomili su ovaj susret. Zbog svega toga naša redakcija ga je izabrala za najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola. Treba reći da je sjajnu partiju ovog vikenda pružio i mladi prvotimac ’’golubova’’ Milan Marčić.

Meč u Novom Sadu protekao je u sjajnoj atmosferi, a publika je imala priliku da vidi borbenu i kvalitetnu igru oba tima, uz čak pet golova. Prvi je postignut već u 16.minutu susreta, a strelac je bio Milan Pavkov. Dugu loptu poslatu iz zadnje linije nije uspeo da prihvati Kafu, a ona je stigla do napadača gostiju koji uz malo sreće uspeva da savlada golmana Rockova. Novosađani su izjednačili već u 20.minutu susreta pogotkom novajlije Đuričina. Nakon jednog centaršuta sa desne strane Fofanin udarac glavom odbranio je golman gostiju Borjan, a na odbijenu loptu natrčao je mladi napadač Vojvodine i poslao je u mrežu rivala. U 44.minutu susreta u kaznenom prostoru domaćina oboren je Jovančić, a siguran izvođač nastrože kazne bio je Ben. Drugo poluvreme nastavljeno je u istom ritmu, a nakon nekoliko povoljnih šansi na obe strane viđen je novi pogodak. Igrao se 77.minut susreta kada je Krstičić poslao loptu levo ka Simiću, a ovaj odmah uposlio Bena koji sa ivice peterca glavom pogađa mrežu domaćina. Konačan rezultat postavio je u 90.minutu susreta defanzivac Babić, preciznim udarcem glavom nakon idealno izvedenog kornera od strane Krstičića.


FOTO: crvenazvezdafk.com

El Fardu Ben (29) je rođen u Francuskoj, igra na poziciji krilnog napadača, a tokom karijere je nastupao za francuske klubove Saint-Pierroise, Le Havre, Vannes, kao i grčke klubove Veria,  Levadikos, Panionios i Olympiacos, odakle je i stigao u Beograd. U Crvenu zvezdu je stigao tokom zimskog prelaznog roka i do sada je zabeležio 27 nastupa, uz 17 postignutih pogodaka. Za reprezentaciju Komorskih ostrva zabeležio je 12 nastupa i postigao 4 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: