Ekipa Vojvodine će u okviru 6.kola Super lige Srbije na svom stadionu biti gost gradskog rivala Proletera. Ta činenica daje im ulogu favorita protiv novajlije u elitnom rangu, ali je svima jasno da ih čeka jako težak posao.

Gosti pred ovaj meč ne beže od uloge favorita, između ostalog i zbog toga što će sticajem okolnosti ’’gostovati’’ na svom stadionu. Pomoćni trener novosadskih crveno-belih Spasoje Jelačić istakao je u svom obraćanju predstavnicima medija pred ovaj susret da ekipa nakon prve pobede u ovaj meč ulazi sa znatno više samopouzdanja:

’’Pred nama je prvenstvena utakmica protiv ekipe Proletera, a ono što daje draž ovom meču jeste činjenica da će se sastati dva novosadska kluba, po prvi put u Super ligi Srbije, odnosno u novijoj istoriji. Nominalno ćemo biti u ulozi gosta, ali svesni smo toga da igramo na našem stadionu i pred našom publikom. Na poslednjem meču, na kojem smo izvojevali zajedničku pobedu protiv Bačke, dugujemo veliku zahvalnost našim navijačima za to što su nas zaista fanatično bodrili tokom svih 80 minuta. Imali smo perioda u kojima nam je popustila koncentracija, ali navijači su nas i tada maksimalno podržali, te smo dobili nagradu u vidu prve prvenstvene pobede. Zbog toga u naredni meč ulazimo sa znatno više samopouzdanja i u jako dobroj atmosferi. Početkom nedelje Arsić i Fofana su imali lakše prehlade, ali zahvaljujući našoj medicinskoj službi to su veoma brzo prebrodili. Takođe, Lazar Đorđević je imao malih problema sa leđima, ali medicinsko osoblje je i to uspelo da anulira, pa imamo sve igrače na raspolaganju. Što se tiče Proletera, za nas nema nikakvih tajni kad su oni u pitanju, a verovatno ni za njih po pitanju nas. Dobro poznajemo trenera i sve igrače Proletera, od kojih su neki igrali za Vojvodinu, pa čak i prošli našu omladinsku školu. To je lepa pozivnica za to da sutra na stadion dođe mnogo navijača. Naravno, ja se nadam da će doći mnogo više naših. Jasno nam je šta svi ljubitelji Vojvodine očekuju od nas i ne bežimo od toga. Ovaj meč smo projektovali sa samo jednim ciljem, a to je da osvojimo nova tri boda i nastavimo kontinuitet koji želimo da imamo, a to je da budemo nepobedivi i dođemo do drugog uzastopnog trijumfa. To je cilj svih u klubu, svih igrača i članova stručnog štaba, i nadam se da ćemo ga ostvariti uz pomoć velikog broja naših vernih navijača.’’

Meč 6.kola Super lige Srbije između Proletera i Vojvodine igra se danas, u petak 24.avgusta, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.