Večeras su širom kontinenta igrani prvi mečevi plej-of faze kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope. Publika je imala priliku da isprati i nastup srpskog predstavnika, ekipe Partizana, u duelu sa turskim Bešiktašom.

Meč u Humskoj odigran je u sjajnoj atmosferi, a dva tima pružila su borbenu i kvalitetnu igru. Crno-beli su odigrali hrabro protiv tima koji u svom sastavu ima nekoliko izuzetno zvučnih imena, a takva igra donela im je i rano vođstvo. Igrao se 14.minut susreta kada je krilni fudbaler Zakarić idealno uposlio napadača Gomeša, a ovaj glavom poslao loptu u mrežu gostiju. Publika je još uvek slavila, a ekipa Bešiktaša je već stigla do izjednačenja. Igrao se 15.minut kada je Kvarežma u šesnaestercu crno-belih pronašao usamljenog Arslana, a ovaj neometan sa ivice peterca glavom matirao golmana Stojkovića. Do kraja susreta bilo je prilika na obe strane, ali su mreže ostale mirne. Ekipu Partizana u revanš susretu čeka izuzetno težak posao, pre svega zbog primljenog gola, ali prolazak dalje svakako nije neostvariv cilj uz dobru igru bez velikih grešaka u odbrani.


FOTO: partizan.rs

Revanš meč biće odigran na Vodafon Areni u Istanbulu, a zakazan je za četvrtak 30.avgust 2018.godine, sa početkom u 20:00 časova. Žreb za grupnu fazu Lige Evrope održaće se dan kasnije u Monaku.