Večeras su širom kontinenta igrani prvi mečevi 3.kola kvalifikacija za Lugu Evrope, a u ovoj rundi takmičenja nastupaju i dva srpska predstavnika.

U okviru 3.kola kvalifikacija za Ligu Evrope večeras su odigrani prvi mečevi, a publika je imala priliku da isprati i nastupe dva srpska predstavnika. Ekipa Partizana je gostovala u Danskoj i uspela da ostvari veoma važnu pobedu u duelu sa ekipom Nordsjelanda, dok su Subotičani kao domaćini doživeli poraz od danskog vicešampiona Brondbija.

NORDSJELAND – PARTIZAN 1:2 (0:1)

Crno-beli su večeras u danskon Farumu odigrali dosta dobro i obezbedili lepu prednost za revanš susret koji je na programu narednog četvrtka u Beogradu. Do vođstva su izabranici Bate Mirkovića stigli već u 10.minutu susreta preko Rikarda Gomeša, a to je ujedno bio jedini pogodak u prvom delu susreta. Prednost su crno-beli duplirali u 64.minutu susreta, a strelac je bio novajlija Goran Zakarić. Nadu da mogu da stignu makar do izjednačenja Dancima je doneo Matias Rasmunsen pogotkom u 70.minutu susreta, ali do kraja nije bilo promene rezultata.

SPARTAK ŽK – BRONDBI 0:2 (0:1)

Subotičani su večeras hrabro ušli u duel sa danskim vicešampionom Brondbijem na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u Beogradu, ali su gosti bili bolji rival i zasluženo stigli do lepe prednosti pred revanš meč koji je na programu narednog četvrtka u Kopenhagenu. Prvi pogodak viđen je u 29.minutu, a strelac za goste bio je Dominik Kajser. To je ujedno bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu. U drugom delu igre gosti su veoma brzo duplirali prednost, već u 47.minutu preko rezerviste Hanija Muhtara, odmah po njegovom ulasku u igru. Do kraja susreta i pored nekoliko prilika na obe strane nije bilo promene rezultata.