Derbi meč 3.kola Super lige Srbije  igra se u subotu na Dušanovcu gde domaći Voždovac dočekuje gradskog rivala, ekipu Crven zvezde. Nema sumnje da ’’zmajevi’’ vide svoju šansu u umoru crveno-belih, ali je već jasno da stručni štab Crvene zvezde ima veliki broj kvalitetnih igrača na raspolaganju.

Domaći tim je sezonu započeo pobedom nad ekipom OFK Bačka (1:0), da bi u narednom kolu ’’zamjevi’’ pretrpeli neočekivani potaz od novog superligaša, ekipe Proletera (2:1). Gosti su na startu sezone zabeležili dva trijumfa, prvi protiv novog superligaša Dinama (0:3), a potom i protiv ekipe Radničkog (2:0). Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala tri međusobna susreta, a crveno-beli su sva tri puta ostvarili pobedu.

U taboru ’’zmajeva’’ nisu zadovoljni startom šampionata, naročito porazom u Novom Sadu koji svakako nije bio ’’planiran’’. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Branko Vojinović koji je istakao da teren sa veštačkom travom predstavlja otežavajuću okolnost za goste:

’’Ulazimo u utakmicu poljuljani rezultatom iz Novog Sada, gde smo objektivno morali da napravimo malo više. Naša ekipa koja je kvalitetnija od Proletera je podbacila u nekim segmentima igre, koji su nas koštali rezultata. Zvezda dolazi u dobrom raspoloženju, uz nekoliko evropskih pobeda i dobar start u prvenstvu, ali Voždovac je pokazao prethodnih sezona da ovde na krovu niko protiv nas nije favorit. Mislim da ćemo se dobro pokazati u meču koji je ispred nas, verujemo u naš kvalitet, verujemo u naš rad, verujemo u naš klub koji stoji iza nas. Sigurno ćemo pokazati najbolje što možemo i pokušati da zaustavimo Zvezdu u tom njihovom dobrom naletu rezultata. Podloga na kojoj treniramo, a na koju oni dolaze jednom u sezoni je prednost za nas. O manama Zvezde teško je govoriti, sigurno ih imaju, ali mislimo da zamor materijala bi trebalo da dođe do izražaja u utakmici koju igramo u subotu. Pre dva dana su imali utakmicu, ne sumnjamo da će praviti rotacije i da će pokušati da odmore neke igrače koji su se istrošili u proteklom periodu. Ali, bez obzira na tim i ekipu koja nam dolazi mi verujemo u sebe, naš kvalitet i verujemo u ono što radimo i pokušaćemo da to pretvorimo u dobar rezultat.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja, nakon stopostotnog učinka na startu sezone, ali i umorni zbog žestokog ritma. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da još uvek ne zna sa kojim timom će ući u ovaj susret:

’’Ušli smo u seriju utakmica, i sve do 9. kola, čini mi se, igramo sa ekipama koje su prošle godine završile u plej-ofu, tako da možemo da kažemo da su to sve dobre ekipe. Voždovac je organizovana, stabilna ekipa, imaju odličan spoj iskustva i mladosti, forsiraju mlade igrače, ali imaju i taj kostur starijih igrača koji su nosioci. Očekuje nas teška utakmica, na njihovom stadionu sa veštačkom podlogom. Adaptiraćemo se maksimalno na podlogu, ali ne bi fokus trebalo da bude na tome. Spremićemo se na adekvatan način da odigramo dobru utakmicu. Vratili smo se kasno u sredu uveče, imali smo jedan trening oporavka tako da ćemo danas videti kakva nam je zdravstvena situacija i na koga mogu da računam, još ne znam koji ću tim izvesti. Imamo iskustvo iz prošle godine i pokušaćemo da se sa time nosimo i ove godine. Moramo da se brzo prebacimo iz jednog takmičenja u drugo. Nismo toliko rutinski pobedili Suduvu, možda je tako izgledalo, a mislim da je svaka naredna utakmica najteža. Moramo da radimo, da se pripremamo, nemamo puno vremena, ali tako je kako je. Profesionalci smo i tako moramo da se ponašamo, a svaka naredna utakmica je najteža i najbitnija.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja na biletarnicama TC Stadion, u periodu od 10:00 do 19:00 časova. Cena ulaznice je 500,00 dinara, a prema preporuci MUP Republike Srbije kapacitet stadiona je umanjen na 1.650 mesta. Po 350 ulaznica obezbeđeno je za najvatrenije pristalice oba kluba.

Derbi meč 3.kola Super lige Srbije između Voždovca i Crvene zvezde igra se sutra, u subotu 04.avgusta 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com