Večerašnjim mečevima igranim širom Evrope kompletirano je 2.kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš meč ove runde takmičenja večeras je odigrala i ekipa Crvene zvezde, srpski šampion predstavnik Srbije u najprestižnijem evropskom takmičenju.

Kao i u prvom susretu odigranom prošle nedelje u Beogradu na stadionu ’’Rajko Mitić’’, kada je srpski šampion slavio rezultatom 3:0(2:0), crveno-beli su večeras u Litvaniji rutinski stigli do još jedne pobede nad ekipom Suduve i tako obezbedili plasman u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Rezultat je ovoga puta bio 0:2(0:2), a strelci za beogradski tim bili su El Fardu Ben u 8.minutu i Nemanja Radonjić u 38.minutu susreta.

U narednom 3.kolu kvalifikacija ekipa Crvene zvezde će odmeriti snage sa šampionom Slovačke, ekipom Spartaka iz Trnave. Slovaci su bili bolji u dvomeču sa šampionom Poljske, ekipom Legije (0:1, 2:0), i zasluženo obezbedili duele sa najtrofejnijim srpskim klubom. Prvi meč je na programu 7.avgusta u Beogradu, sa početkom u 20:30 časova, a revanš će se igrati sedam dana kasnije u Slovačkoj.

Žreb za plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona biće održan u ponedeljak 6.avgusta u Nionu, a crveno-beli će se naći u grupi nepovlašćenih timova.

PAROVI 3.KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA:

Staza šampiona:

Celtic (SCO) v AEK Athens (GRE)

Salzburg (AUT) v Shkëndija (MKD)

Crvena zvezda (SRB) v Spartak Trnava (SVK)

Qarabağ (AZE) v BATE Borisov (BLR)

Astana (KAZ) v Dinamo Zagreb (CRO)

Malmö (SWE) v MOL Vidi (HUN)

Staza pratilaca:

Standard Liège (BEL) v Ajax (NED)

Benfica (POR) v Fenerbahçe (TUR)

Slavia Praha (CZE) v Dynamo Kyiv (UKR)

PAOK (GRE) v Spartak Moskva (RUS)