Jedan od najzanimljivijih susreta 2.kola Super lige Srbije igra se u Surdulici gde će Dinamo iz Vranja ugostiti ekipu beogradskog Partizana. Crno-beli nisu blistali na startu sezone, a duel sa novim superligašem možda je odlična prilika da vrate samopouzdanje.

Vranjanci su prvu superligašku sezonu u svojoj istoriji započeli porazom u Beogradu od ekipe Crvene zvezde (3:0), dok su crno-beli pretrpeli poraz na gostovanju ekipi Radnika u Surdulici (1:0). Dva tima do sada nisu igrala zvanične utakmice u domaćim takmičenjima.

Domaćini se ne mogu pohvaliti sjajnom atmosferom na startu ove sezone, nakon poraza u Surdulici i slabe igre u evropskom duelu u Humskoj. Ipak, šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić nije pesimista, a u svom obraćanju predstavnicima medija istakao je da očekuje od svoje ekipe da pokaže kvalitet i bude prava:

’’Posle lošeg starta u našem prvenstvu, idemo opet u Surdulicu. Partizan uvek mora da ide na pobedu, pritisak uvek postoji u Partizanu, na nama je da se sa njim izborimo i pobeđujemo, druge nema. Dolazi nam utakmica u pravo vreme, imamo dovoljno dobrih igrača da možemo da rotiramo, da ubacujemo rotacije ako bude umornih igrača, bitno je da mi budemo pravi, veoma je bitno kada zavisimo od nas. Partizan je favorit na papiru i treba to da pokaže na terenu. Tošić je i dalje povređen, Nikolić takođe, mislim da nema više, ostali su spremni. Mi ne treba da se bavimo protivnicima, nego nama. Znamo da će biti teško, ali mi smo Partizan i sigurno da ako odradimo dobro, sve zavisi od nas. Zvezda se dosta mučila sa njima dok ih nije otvorila posle kornera, odbijene lopte, posle je bila bolja. Dinamo je tvrda, kompaktna ekipa, nije to bila laka utakmica kao što govori rezultat.’’

On se potom nakon pitanja novinara osvrnuo na probleme u igri partizana, naročito kada protivnik igra zatvoreno:

’’Svakog dana radimo na igri, na posedu, kako završavamo akcije. Nije lako, svi se mučimo protiv tih zatvorenih odbrana. U Srbiji ljudi misle da je lako probiti zatvorenu odbranu. Ako nismo čuli za Trakai, mi mislimo da su to su neki indijanci sa peruškama. To je ekipa dobro vođena, koordinisana, ali mi to nismo shvatili, mislimo da su Švajcarci ’’sajdžije’’, ali oni nas pobede na Mundijalu. Treba da se otreznimo da nismo najbolji na svetu, već da radimo više, da budemo vredniji. Kada ste skromni, to je ovde velika mana. Mi treba iz skromnosti da pokušamo da popravimo sebe.’’

Meč 2.kola Super lige Srbije između Dinama i Partizana igra se danas, u nedelju 29.jula 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na drugom programu TV Arena sport.