Danas je u Nionu održan žreb za treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a četiri srpska predstavnika saznala su imena potencijalnih rivala.

Žrebom u Nionu danas su određeni parovi 3.kola kvalifikacija za grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope u sezoni 2018/19. U ’’bubnju’’ su se našla i četiri srpska predstavnika, Crvena zvezda, Partizan, Radnički i Spartak.

Srpski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ekipa Crvene zvezde, ukoliko u drugoj rundi eliminiše litvansku Suduvu, u 3.kolu će se sastati sa pobednikom dvomeča između poljske Legije i slovačkog Spartaka iz Trnave. U slučaju neuspeha u dvomeču sa Litvancima, crveno-beli bi se preselili u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope. Zanimljivo je da bi im tamo potencijalni rival ponovo bila ekipa Spartaksa iz Jurmale, naravno ukoliko Letonci eliminišu ekipu La Fiorita iz San Marina.

Mečevi treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona su na programu 7./8. i 14. avgusta.

Sva tri srpska predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope bila su povlašćena, a slobodno se može reći da su mogli izvući i daleko teće rivale. Ekipa Partizana će, ukoliko u drugoj rundi eliminiše litvanski Trakai, u trećem kolu igrati protiv pobednika dvomeča druge runde između danskog Nordsjelanda i švedskog AIK-a. Niški Radnički će, ukoliko eliminiše ekipu Makabija iz Tel Aviva, u trećem kolu igrati protiv pobednika dvomeča druge runde između kazahstanskog Tobola i jermenskog Pjunika. Subotički Spartak će, ukoliko načini iznenađenje i eliminiše Spartu iz Praga, u trećem kolu igrati protiv danskog Brondbija.

Mečevi treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope su na programu 9. i 16. avgusta.