Najbolji igrač 1.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Slađan Nikodijević, dvostruki strelac za ekipu Radničkog u pobedi nad ekipom novosadskog Proletera na niškom stadionu ''Čair''.

Premijerno kolo donelo je puno uzbuđenja i ne baš efikasnu igru, a najviše golova viđeno je na niškom stadionu ’’Čair’’ gde je domaći Radnički ugostio debitante u elitnom rangu, ekipu novosadskog Proletera. Najzaslužniji za važan trijumf ekipe Nenada Lalatovića (3:1) svakako je novajlija Slađan Nikodijević. Iskusni napadač je pokazao izuzetne realizatorske sposobnosti iskoristivši obe izgledne šanse koje su mu se ukazale, a treba reći da se tokom čitavog meča odlično kretao i dobro sarađivao sa saigračima. Možda je ovo nagoveštaj da će biti adekvatna zamena za prošlogodišnjeg najboljeg strelca Milana Pavkova.

Nišlije su povele u ranoj fazi ovog susreta, već u 11.minutu, a strelac je bio Marko Mrkić. Nikola Stanković je prošao uz llevu aut liniju i uputio odličan Centaršut, a mladi napadač Nišlija je snažnim udarcem glavom sa nekih sedam-osam metara matirao golmana gostiju Miloša Vesića. Nije se dugo čekalo ni na drugi pogodak koji je u 29.minutu postigao Slađan Nikodijević. Momak rođen u Francuskoj je idealno prihvatio loptu koju mu je sa desnog boka poslao Nikola Aksentijević i majstorski je iz okreta poslao u mrežu Novosađana. Drugo poluvreme donelo je nešto ravnopravniju igru i nekoliko šansi na obe strane, a kada se činilo da bi fudbaleri Proletera možda mogli i da smanje prednost domaćina usledio je novi pogodak Slađana Nikodijevića. Jedan od nekoliko brzih kontranapada je u 77.minutu u šansu je pretvorio uporni Lazar Ranđelović koji je idealno uposlio raspoloženog napadača domaćeg tima, a ovaj je pobegao svom čuvaru i loptu poslao pored nemoćnog golmana Novosađana. Gosti su u samom finišu meča ipak uspeli da stignu do počasnog pogotka, a strelac je u 87.minutu bio rezervista Strahinja Krstevski.


FOTO: fkradnickinis.rs

Slađan Nikodijević (28) je rođen u Parizu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za Radnički iz Svilajnca, čačanski Borac, italijanski Carrarese, Donji Srem, Metalac, OFK Bačka, ČSK Čelarevo i Inđiju, odakle je i stigao u Niš. Tokom prethodne sezone je zabeležio 30 prvoligaških nastupa i postigao 13 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: