Ekipa niškog Radničkog večeras u okviru 1.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje debitante u elitnom rangu, ekipu Proletera iz Novog Sada. Kvalitet je svakako na strani domaćina, ali nema sumnje da će gosti pokušati da iskoriste umor Nišlija.

Nišlije nakon uspešnog dvomeča sa malteškom ekipom Gzira na evropskoj sceni započinju i sezonu u domaćem šampionatu. U goste im dolazi novi superligaš, novosadski Proleter, pa nema sumnje da će domaći tim imati ulogu favorita. Ipak, stručni štab poziva na oprez, jer su najteže utakmice koje dolaze samo tri dana nakon evropskih gostovanja.

Šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović je tokom svog obraćanja predstavnicima medija istakao da je dvomeč na evropskoj sceni doneo mnogo radosti, ali i povrede važnih igrača, kao i da je domaće takmičenje ipak najvažnije:

’’Dvomeč sa Gzirom je bio uspešan po nas, ali smo platili ceh povredama Haskića i Crnomarkovića čiji je nastup protiv Proletera pod velikim znakom pitanja. Obojica imaju probleme sa primicačem, a te povrede izazvala je veštačka podloga na Malti. Ta utakmica nas je iscrpela zbog velike vrućine i te podloge, tako da duel sa Proleterom dočekujemo pomalo umorni. Ipak, Super liga Srbije je najvažnije takmičenje za nas, imamo ogromne ambicije i želimo da je otvorimo trijumfom. Ja znam šta mojim fudbalerima znači Evropa i znam da će im u podsvesti biti sledeći četvrtak i meč pred punim tribinama sa Makabijem, najpopularnijim klubom u Izraelu, ali mi jednostavno moramo da se koncentrišemo i razmišljamo samo o Proleteru.’’

On je potom istakao da u susretu sa ekipom Proletera, koju dobro poznaje, ne sme biti opuštanja, jer će biti surovo kažnjeno od strane kvalitetnog protivnika:

’’To je ekipa koja je nedavno ušla u Super ligu i koja dugo igra zajedno. Ja poznajem većinu tih fudbalera, a nekima sam bio i trener. Proleter je tim koji ima kvalitet za ravnopravno takmičenje u Super ligi, doveli su trojicu ozbiljnih fudbalera, tako da moji igrači veoma ozbiljno moraju da shvate ovu utakmicu, jer će svako eventualno opuštanje biti surovo kažnjeno. Zbog svega toga ja uopšte sada ne želim da se bavim Makabijem, sve misli sam usmerio ka Proleteru, a izraelski tim ću početi da analiziram tek posle meča u nedelju. Koristim ovu priliku da pozovem nišku publiku da nam pomogne da u nedelju upišemo tri boda i krenemo u Super ligu na najbolji mogući način, a samim tim napravimo lepu uvetriru pred put u Tel Aviv. Zaista će nam trebati pomoć sa tribina, jer sam i sam svedok dok sam bio igrač da su najteže prvenstvene utakmice one koje dolaze tri dana posle evropskih.’’

Meč 1.kola Super lige Srbije između Radničkog i Proletera igra se danas, u nedelju 22.jula 2018.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs