Danas se u okviru 1.kola Super lige Srbije u Kruševcu sastaju domaći Napredak i gosti iz Beograda, ekipa Rada. Kruševljani su sačuvali tim i u novu sezonu ulaze sa velikim ambicijama i optimizmom.

Nakon napornih priprema tokom kojih vreme nije bilo saveznik ’’čarapana’’ sledi početak nove superligaške sezone. Prva prepreka su uvek neugodni ’’građevinari’’, a startna pozicija stadion ’’Mladost’’ u Kruševcu. Stručni štab je pun optimizma, pre svega zato što je sačuvan tim koji je sada godinu dana iskusniji i pojačan nekolicinom kvalitetnih novajlija.

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’, iskusni Milorad Kosanović, istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija uoči ovog susreta da misli da je njegov tim spreman za početak šampionata, kao i za ostvarenje ovosezonskih ciljeva:

’’Otvaranje sezone je uvek isto. To je obična prvenstvena utakmica u koju treba ući normalno i pokušati napraviti dobar rezultat. Protivnik je starosedelac u Super ligi, tim koji ima iskustva i snage, tim koji ne dolaz da se brani, već da uzme neki bod ako mu dozvolimo. Mislim da smo spremni da odigramo dobro ovu utakmicu, iako je bilo teških momenata u ovom pripremnom periodu zbog loših vremenskih uslova. Pripreme su duge, rade se i dalje i nema vraćanja i žaljenja. Zadovoljan sam jer je najveći broj igrača ostao u Kruševcu, a žao mi je što je najbolji mladi igrač Napretka, Džesi Sekidika, otišao u Tursku. Dobili smo nazad Alivodića, i dvojicu novajlija Marinkovića u zadnjoj i Bahu u srednjoj liniji. Ambicije ovog kluba su i dalje jednake, bitka za gornji deo tabele i onda u doigravanju napraviti što bolji rezultat. Dovoljno smo i zreli i snažni da taj cilj bez problema i ostvarimo.’’

Meč 1.kola Super lige Srbije između Napretka i Rada igra se danas, u subotu 21.jula 2018.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fknapredak.rs