Fudbalski klub Radnik započeo je pripreme za novu superligašku sezonu, a pored prozivke igrača održana je i promocija novog šefa stručnog štaba Mladena Dodića.

Prozivkom na Gradskom stadionu u Surdulici i promocijom novog šefa stručnog štaba Mladena Dodića fudbalski klub Radnik je započeo letnje pripreme za predstojeću sezonu 2018/19. Cilj je isti kao i do sada, sredina tabele i promocija mladih igrača. Prisutnima se prvi obratio sportski direktor Darko Gašić koji se osvrnuo na protekli period istakavši da je uprava kluba zadovoljna postignutim:

’’Pauza je vrlo kratka, no kako je svima, tako je i nama. Otišli smo na taj kratki odmor zadovoljni, jer smo ostvraili zacrtano sa početka prošle sezone. Obezbedili smo opstanak u ligi i uspeli smo da promovišemo nekolicinu mladih igrača koji su bili interesantni mnogim klubovima. Organizaciono smo ojačali i podigli sve na viši nivo. Isto je i sada, imamo dva cilja. Prvi je sredina tabele Super lige Srbije, a drugi promovisanje novih igrača. Upravo iz tog razloga smo se opredelili da prvi tim poverimo gospodinu Dodiću, i uvereni smo da ćemo zajedničkim naporima i ostvariti ove realne ciljeve. Trudimo se da i dalje unosimo novine, te smo za ovu godinu poradili na obezbeđivanju boljih uslova za rad i treniranje. Završili smo teretanu sa najsavremenijom opremom, a uveliko se radi na pripremi travnatog terena stadiona u selu Alakincu nadomak Surdulice, gde će ekipa moći da trenira na travnatoj podlozi.’’


FOTO: fk-radnik.com

Novi šef struke Radnika, Mladen Dodić, zadovoljan je gostoprimstvom i veruje da se ulaganjem svih potencijala, kako pojedinaca, tako i kolektiva, može doći do ostvarenja cilja:

’’Osećam odgovornost da za poverenje koje mi je ukazano maksimalno dam sve svoje potencijale da ispunim projektovane planove i strategiju kluba. U srpskom fudbalu strategija fudbalskih klubova je slična. Klubovi se trude da žive od promocija mladih igrača uz naravno rezultat, gde se ja uklapam i dajem svoj udeo dugi niz godina. Surdulica i FK Radnik su godinama podizali svoje kriterijume i uslove rada, uz šta su i rasle ambicije. One jesu realne i vidljive uz rezultat. Ciljevi su mi jasni, uz rad na najvišem nivou. Verujem u ovaj projekat, jer je klub potvrdio da je na pravom putu i da ima pravo mesto u srpskom fudbalu. Uz jako veliku posvećenost poslu, timski rad, probaćemo da damo svi svoj maksimum i ostvarimo zacrtane ciljeve.’’

Stručni štab Surduličana će biti kompletiran tokom narednih dana, nakon čega će uprava kluba pristupiti i kompletiranju igračkog kadra koji treba da brani boje Radnika u narednoj sezoni. Za sada je ’’kostur’’ ekipe ostao na okupu, iako je nekolicina igrača napustila klub po završetku sezone. Uskoro će biti poznate i sve pojedinosti vezane za dalji tok priprema.


FOTO: fk-radnik.com