Prošle sezone trećeplasirani tim Super lige Srbije, niški Radnički, započeo je nakon tronedeljne pauze pripreme za novu sezonu. Prozivci i prvom treningu prisustvovalo je 27 igrača, dok će se trojica prvotimaca ekipi priključiti sutra.

Nakon zaslužene pauze danas je ponovo bilo radno na niškom Čairu. Novi šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović obavio je prozivku, nakon čega su započele pripreme za sezonu 2018/19. Biće to po mnogo čemu drugačije pripreme, jer će Nišlije ovoga puta učestvovati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Prozivci i prvom treningu prisustvovalo je 27 igrača, a opravdano su bili odsutni Riota Noma, Dušan Mićić i Nikola Stanković, koji će se ekipi priključiti u ponedeljak. Od igrača koji su nastupali tokom prethodne sezone nije bilo Milana Pavkova, Aleksandra Subića, Bojana Šaranova, Ivana Miladinovića i Slaviše Stojanovića, a prvi novajlija biće štoper Đorđe Crnomarković.

Novi šef stručnog štaba Nenad Lalatović izneo je svoja očekivanja kada je reč o prelaznom roku i pripremama ekipe, ali i nezadovoljstvo što trojica igrača nisu prisutna na prozivci:

’’Nisam zadovoljan što ova trojica nisu tu od prvog dana. Želim disciplinu u ekipi i ovakve stvari više neće biti moguće. Ja volim da u sastavu imam igrače od poverenja. Ja za moje igrače dajem sve i očekujem da i oni to rade za mene. Naravno da postoje fudbaleri koje bih voleo da vidim u dresu Radničkog, ali sve zavisi od finansijske situacije u klubu. Ja sam skroman trener, nisam od onih koji traže skupe igrače. Gde god sam radio dovodio sam igrače koji nisu puno koštali. Pričao sam sa ljudima iz kluba, ja sam im dao spisak mojih želja, a da li ćemo sve uspeti da ih dovedemo ovde ne zavisi od mene. Ono što ja želim je da u narednih nekoliko dana imam ekipu sa kojom ću raditi mesec dana i koja će spremna izaći na utakmmicu 12.jula. Ovde su danas došli i fudbaleri kojima su istekli ugovori, a ja bih voleo da sa nama ostane Saša Stojanović. Trenirao sam ga u Crvenoj zvezdi i zaista imam samo reči hvale za  njega i smatram ga majstorom fudbala. To je moja želja, a da li će on ostati ovde ne zavisi od mene, već od njegovog dogovora sa rukovodstvom kluba, pošto se zna da je Stojanović igrač u poznim godinama i da su u tim slučajevima specifični pregovori. U svakom slučaju nemamo puno vremena i moramo žestoko da radimo od prvog dana. Do 20.juna ćemo raditi ovde na Čairu, a potom odlazimo na glavni deo priprema, gde ću zahtevati poptuni mir i izolaciju za igrače i stručni štab.’’

Veliki posao je i pred sportskim direktorom niškog superligaša Markom Jovanovićem koji je prisutne informisao kako stoje stvari u prelaznom roku:

’’Dobili smo listu želja šefa stručnog štaba i činimo sve da mu što pre dovedemo fudbalere koje je tražio. Mogu da potvrdim da će prvi novajlija biti štoper Đorđe Crnomarković, nekadašnji fudbaler Javora i Čukaričkog, a nadam se da ćemo u najkraćem mogućem roku kompletirati ekipu.’’

Nišlije će sezonu započeti za mesec dana dvomečom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a tačan termin i protivnik još uvek nisu poznati.