Danas se u okviru 37.kola Super lige Srbije u Nišu sastaju domaći Radnički i gosti iz Kruševca, ekipa Napretka. Nišlijama je pobeda nad ’’čarapanima’’neophodna za ostvarenje ovosezonskog cilja, plasmana u Evropu, dok uvek neugodni gosti iz Kruševca u ovaj meč mogu ući bez bilo kakvog pritiska.

Ekipa Radničkog trenutno zauzima 4.mesto na tabeli sa 34 boda na svom kontu. U prethodnom kolu Nišlije su pretrpele poraz na gostovanju ekipi Spartaka u Subotici, a rezultat je bio 2:0. Ekipa Napretka trenutno zauzima 7.mesto na tabeli sa 30 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu Kruševljani su na svom stadionu savladali ekipu Čukaričkog rezultatom 3:2.

Današnji rivali su tokom aktuelne sezone već odigrali dva međusobna susreta, a uspešniji su bili Kruševljani. Prvi meč odigran je tokom jeseni u Nišu, a ekipa Napretka je slavila rezultatom 1:3(0:1). Jedini pogodak za Nišlije postigao je Nikola Raspopović, dok su strelci za gostujuči tim bili Enver Alivodić (dva pogotka) i Uroš Đerić. Drugi meč odigran je ovog proleća u Kruševcu, a domaći tim ponovo je slavio rezultatom 3:1(1:1). Strelci za kruševački tim bili su Ibrahima Ndiaye i Anes Rušević (dva pogotka), dok je jedini pogodak za goste postigao Slaviša Stojanović. Ako posmatramo rezultate prethodnih 17 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2018) Nišlije su bile uspešnije sa 8 pobeda, uz 4 remija i 5 poraza.


FOTO: fkradnickinis.rs

U taboru domaćina svi su odlučni u nameri da urade sve što je do njih kako bi obezbedili plasman u Evropu, a za to je neophodna pobeda nad ’’čarapanima’’. Ništa ne menja ni činjenica da će domaći tim biti značajno oslabljen neigranjem ’’pocrvenelog’’ Milana Pavkova i povređenih Siniše Babića i Aleksandra Stanisavljevića. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Dragan Antić koji je istakao da očekuje novu dobru partiju svog tima i pobedu:

’’Radnički u poslednje vreme igra odlično, to smo pokazali i u Subotici . Znam da nas sutra očekuje teška utakmica, ali sam ubeđen u našu pobedu i siguran u svoje momke. Bićemo oslabljeni za trojicu standardnih igrača, ali koga nema bez njega se može i mora. Očekujemo našu dobru igru i pobedu koja bi nas, uz povoljan rasplet na ostalim utakmicama, odvela u Ligu Evrope. To je naša želja i mislim da Radnički to zaslužuje.’’

Prvotimac niškog superligaša Slaviša Stojanović zameniće najboljeg strelca Milana Pavkova u špicu napada, a u izjavi za medije datoj pred ovaj susret istakao je da ekipa ima veliki motiv:

’’Očekuje nas duel sa ekipom koja nas je već dva puta savladala u ovoj sezoni i mi ćemo dati sve od sebe da im to ne dozvolimo po treći put. Oni su dobra ekipa, ali naš motiv je ogroman i mislim da ćemo se mi pitati na terenu. U ovu utakmicu nam je stala cela sezona, tako da smo spremni i koncentrisani samo na jednu stvar, a to su tri boda.’’


FOTO: fknapredak.rs

Gosti u ovaj meč ulaze bez rezultatskog pritiska, ali ne i bez motiva. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović koji je istakao da njegov tim nikome neće dozvoliti da lako stigne do bodova:

’’Zahvaljujući plasmanu u prvom delu prvenstva dobili smo interesantan raspored u plej-ofu, tako da od prve, pa evo do ove poslednje utakmice stalno imamo protivnika kome nešto treba. To je dobro za naš tim i za ovu decu da nauče da igraju svaku utakmicu i da se ne opuštaju. Nećemo da dozvolimo nikome da dobija bodove protiv nas bez napora, niti ćemo dozvoliti nekome da se igra sa nama. Vrlo važna utakmica za sve klubove koji imaju šansu da se plasiraju na to četvrto mesto, a naša je obaveza da odigramo najbolje što možemo. Mi ćemo to uraditi bez obzira što je Radničkom to jako važno, igraju kući, poslednja im je šansa i sigurno da neće ništa prepustiti da ide svojim tokovima, ali se to nas ne tiče. Ono što nije dobro za nas je to što smo ostali bez pola tima, imamo tri povređena igrača, dva igrača kažnjena, tako da ćemo protiv Radničkog bez pet igrača. Bez obzira na to dolazimo sa jednako velikom željom da se suprotstavimo  Radničkom i da probamo da tražimo neki rezultat koji za nas može biti takav da se kaže da su igrači dobro odradili svoj posao.’’

Uprava niškog kluba odlučila je da ulaz na stadion ’’Čair’’ bude slobodan za sve ljubitelje fudbala.

Meč 37.kola Super lige Srbije između Radničkog i Napretka igra se danas, u četvrtak 17.maja 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs