Najbolji igrač 36.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Ibrahima Ndiaye, strelac sva tri pogotka za ekipu Napretka u pobedi nad gostujućom ekipom Čukaričkog.

Odigrano je i pretposlednje 36.kolo Super lige Srbije, jedno od najefikasnijih u sezoni 2017/18. Iako je ostalo da se odigra još samo jedno kolo, borbe za Evropu i za opstanak u elitnom rangu nisu završene, pa nas u četvrtak čeka više nego uzbudljiva završnica šampionata. U plej-of grupi najznačajniji trijumf ostvarila je ekipa Spartaka koja je u derbiju kola savladala niški Radnički, a pobede su ostvarile i ekipe Crvene zvezde, Napretka i Voždovca koje su savladale Vojvodinu, Čukarički i Partizan. U plej-aut grupi pobede su ostvarile ekipe Borca, Javor Matisa, Rada i OFK Bačka u duelima sa ekipama Radnika, Mačve, Zemuna i Mladosti. Za pobedu u izuzetno zanimljivom i uzbudljivom susretu u Kruševcu između Napretka i Čukaričkog najzaslužniji je ljubimac domaćih navijača, senegalski internacionalac Ibrahima Ndiaye. Brzonogi napadač ’’čarapana’’ je pružio još jednu fantastičnu partiju nakon povratka u kruševački tim postigavši sva tri pogotka u pobedi nad ekipom sa Banovog brda rezultatom 3:2(2:1). Pored izuzetne efikasnosti u napadu veliki posao je odradio i besprekornim ispunjavanjem svih zadataka u defanzivi, pa je bez dilema zaslužio epitet najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Domaći tim je stigao do vođstva već u 10.minutu susreta, nakon prekida izvedenog sa leve strane. Najviši u skoku bio je Ibrahima Ndiaye koji je sa ivice peterca glavom poslao loptu u mrežu ’’brđana’’. Nakon ranog vođstva Kruševljani su nastavili da napadaju i stvaraju šanse, ali su gosti ipak uspeli da poravnaju rezultat. Igrao se 29.minut kada je nakon lepe akcije po levoj strani lopta stigla do Marka Docića koji je ušao u šesnaesterac i poslao je iza leđa golmana Nikole Petrovića. Finiš prvog poluvremena doneo je novo vođstvo domaćeg tima. Igrao se 42.minut kada je Ibrahima Ndiaye osvojio loptu na polovini svog tima i sa njom pretrčao veliki deo terena, a zatim uposlio Aleksu Vukanovića koji je prošao po desnoj strani i idealno mu asistirao za drugi pogodak na utakmici. Domaći tim je i drugo poluvreme otvorio sa nekoliko opasnih napada, a jedan od njih pretvoren je u 61.munutu susreta u pogodak. Ibrahima Ndiaye se sjajno ubacio po desnoj strani, ušao u šesnaesterac gostiju, a onda majstorski zaobišao istrčalog golmana Nemanju Belića i rutinski zatresao mrežu njegovog gola, što je izazvalo ovacije domaće publike. Ulaskom u igru Ismaela Beka Fofane gosti su zaigrali bolje u napadu, što je donelo rezultat u 77.minutu susreta kada se na nekih petnaestak metara izborio za poziciju za šut i preciznim udarcem smanjio prednost domaćina. Do kraja susreta bilo je uzbuđenja na obe strane, nakon nekoliko odličnih prilika, ali su mreže ipak ostale mirne, a bodovi u Kruševcu.


FOTO: fknapredak.rs

Ibrahima Mame Ndiaje (24) je rođen u Dakaru (Senegal), igra na poziciji centralnog napadača, a u Evropu je stigao 2012.godine iz senegalske ekipe ASC Linguère, gde je i započeo igračku karijeru. Nakon pet godina provedenih u Napretku tokom jesenje polusezone bio je član danskog superligaša Randersa, da bi se zimus kao veliko pojačanje vratio u Kruševac. Tokom prolećne polusezone zabeležio je 13 nastupa, uz 9 postignutih pogodaka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija svoje zemlje (U-17).

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: