U okviru plej-aut grupe danas se u 36.kolu Super lige Srbije na Banjici sastaju domaći Rad i gradski rival, ekipa Zemuna. Biće to izuzetno važan duel za ’’građevinare’’ u borbi za opstanak u elitnom rangu, dok će gosti u ovaj meč ući potpuno rasterećeno.

Ekipa Rada trenutno zauzima 13.mesto na tabeli sa 22 boda na svom kontu. U prethodnom kolu ’’građevinari’’ su gostovali u Čačku i savladali ekipu Borca rezultatom 1:2. Ekipa Zemuna trenutno zauzima 11.mesto na tabeli sa 25 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu Zemunci su poraženi u Surdulici od ekipe Radnika rezultatom 2:1.

Dva tima su već odigrala tri međusobna susreta tokom aktuelne sezone, dva u preliminarnoj fazi šampionata i jedan u okviru Kupa Srbije. Prvi meč odigran je na Banjici, a ekipa Rada slavila je rezultatom 2:0(0:0). Strelci su tom prilikom bili Igor Zonjić i Đorđe Denić. Drugi meč odigran je u Zemunu u okviru Kupa Srbije, a završen je nerešenim rezultatom 0:0. Treći meč odigran je takođe u Zemunu, a domaći tim je slavio rezultatom 2:0(2:0). Strelci su tom prilikom bili Marko Đalović i Nemanja Vučić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 20 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) Zemunci su bili za nijansu uspešniji sa 8 pobeda, uz 7 poraza i 5 remija.

U taboru domaćina svi su svesni važnosti ovog susreta u borbi za opstanak, a cilj je da se iskoristi prednost domaćeg terena i osvoje sva tri boda. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i nekadašnji fudbaler Zemuna, a danas član ’’građevinara’’, krilni napadač Srđan Ajković:

’’Moramo da pobedimo, jer ukoliko uspemo da osvojimo tri boda osiguraćemo opstanak. Naravno, to će da se dogodi kolo pre kraja prvenstva, ako Bačka i Javor kiksnu u svojim mečevima. Kao i do sad nećemo da se obaziremo na njihove rezultate, gledamo u svoje dvorište i učinićemo sve da bodovi ostanu na Banjici. Atmosfera je super, samopouzdanje nam je veće jer igramo mnogo bolje. Dolaskom trenera Milinkovića ekipa se podigla, napredujemo iz utakmice u utakmicu. Uspeli smo da stvorimo kontinuitet od pet mečeva bez poraza i nema razloga da stanemo.’’

Gosti u ovaj meč ulaze potpuno rasterećeno, ali sa ciljem da se ostvari što bolji plasman na kraju sezone. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba plavo-zelenih Milan Milanović koji je istakao da izuzetno respektuje rivala i da očekuje pozitivan rezultat:

’’Idemo da odigramo što bolje možemo i pokušamo da upišemo još četiri boda do kraja trke. Respektujemo domaćina, ima odlične igrače, na većinu moramo da obratimo posebnu pažnju. Računam na najjači sastav, što je dodatni motiv da dođemo do pozitivnog učinka.’’

Prvotimac zemunskog superligašanenad Cvetković istakao je u svojoj izjavi za medije da poznaje odlično kvalitete protivnika:

’’Poznajem odlično fudbalere Rada, sa nekima sam imao priliku da igram. Sjajan su tim, raspolažu kvalitetnim pojedincima, spremnim da u svakom trenutku reše meč. Cilj je da do kraja takmičenja ostanemo neporaženi, nije isto biti deveti ili trinaesti. Zaslužili smo igrama u drugom delu mesto u plej-ofu, međutim važno je da smo izborili na vreme opstanak i da ne strepimo za status.’’

Meč 36.kola Super lige Srbije između Rada i Zemuna igra se danas, u nedelju 13.maja 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova.