Danas se u okviru 35.kola Super lige Srbije na Banovom brdu sastaju domaći Čukarički i njihov gradski rival, ekipa Voždovca. Biće to duel dva tima koji vode veliku borbu za plasman u Evropu, pa treba očekivati sjajnu utakmicu.

Ekipa Čukaričkog trenutno zauzima 6.mesto na tabeli sa 29 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu ’’brđani’’ su na svom stadionu ubedljivo savladali subotički Spartak, a rezultat je bio 3:0. Ekipa Voždovca trenutno zauzima 5.mesto na tabeli sa 30 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu ’’zmajevi’’ su ubedljivo poraženi na gostovanju ekipi Radničkog u Nišu, a rezultat je takođe bio 3:0.

Današnji rivali su već odigrali dva međusobna susreta tokom aktuelne sezone, a uspešniji su bili fudbaleri Čukaričkog. Prvi meč odigran je jesenas na Banovom brdu, a domaći tim slavio je nakon preokreta rezultatom 2:1(0:1). Gosti su tada poveli pogotkom Dejana Georgijevića, a pobedu su ’’brđanima’’ u samoj završnici doneli Nikola Drinčić i Nemanja Milojević. Drugi meč odigran je ovog proleća na Dušanovcu, a završen je podelom bodova nakon rezultata 0:0. Ako posmatramo rezultate prethodnih 14 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2006-2018) ekipa Čukaričkog je bila uspešnija sa 7 pobeda, uz 4 remija i 3 poraza. Zanimljivo je da su Voždovčani samo jednom slavili na Banovom brdu, u sezoni 2013/14 kada je rezultat bio 2:3.


FOTO: fkcukaricki.com

Domaćini u ovaj meč ulaze sa željom da ostvare trijumf i tako produže borbu za mesta koja vode u Evropu na oba ’’fronta’’. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad lalatović koji je istakao da očekuje neizvesnu utakmicu:

’’To je jedan pravi beogradski derbi između dva organizovana kluba. Uveren sam da će biti jedna lepa utakmica. Nama, kao i njima, su potrebni bodovi u toj trci za Evropu. Moji igrači će dati sve od sebe da zabeleže povoljan rezultat, ali ne smemo zaboraviti da je Voždovac jedna sjajna ekipa koju sa klupe predvodi moj prijatelj Miloš Veselinović. Nikad se ne zna ko će pobediti u ovakvim derbi utakmicama gde su šanse pedeset-pedeset. Prethodnu utakmicu smo odigrali 0:0, zatim smo onu pre nje dobili golom u 93. minutu. Ono što je jako bitno jeste da je atmosfera među igračima dobra. Vraća nam se Đurić posle čišćenja kartona, a jedino je Kajević pod znakom pitanja zbog povrede lože.

On je potom istakao da ne sumnja da će Crvena zvezda i Partizan odigrati maksimalno protiv ekipa koji se sa ’’brđanima’’ bore za mesta u Evropi:

’’Verujem da ćemo sami rešavati tu borbu. Ja nijedog trenutka ne sumnjam u Crvenu zvezdu. Bilo koji igrač Zvezde koji izađe na teren, ginuće za dres koji nosi. Zvezda je najdominantniji tim u ligi i nadam se da će osvojiti tri boda protiv Spartaka. Isti slučaj je i sa Partizanom. Favoriti su protiv Napretka i svaki igrač koji bude na terenu braniće dres koji nosi.’’

Osvrnuo se potom Lalatović i na činjenicu da njegov tim već u sredu očekuje utakmica sezone, revanš meč polufinala Kupa Srbije protiv Partizana:

’’Iskren da budem, nijedne sekunde ne razmišljam o Partizanu. O njima ćemo razmišljati u nedelju, ponedeljak, utorak i sredu. Tako su i igrači fokusirani. Naša želja je da se plasiramo u Evropu, svejedno da li će to biti kroz prvenstvo ili Kup Srbije. Eventualnom pobedom protiv Voždovca mi nastavljamo prvenstvenu trku za mesta koje vode u evropske kvalifikacije i samo razmišljamo o tome da dođemo do tog 32.boda.’’


FOTO: fkcukaricki.com

U taboru gostiju sve je spremno za teško gostovanje koje može imati veliki uticaj na konačan raspored na tabeli i plasman u Evropu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Miloš Veselinović koji je istakao da očekuje još jednu tešku i neizvesnu utakmicu:

’’Utakmicu protiv Radničkog smo se potrudili da zaboravimo što pre i da misli usmerimo ka pripremi utakmice sa ekipom Čukaričkog. Nedavno smo se već sastali, a rezultat je bio 0:0. Obe ekipe su mogle da slave u tom susretu i mislim da nas očekuje ponovo jedan neizvestan duel. Stuparević je povređen na utakmici u Nišu, svi ostali konkurišu za sastav. Suspendovan je Miša Mihajlov, jer ima parne žute kartone i neće biti u kombinaciji. Ipak, mi ćemo kao i u svim ostalim utakmicama u plej-ofu pokušati da odigramo dobru utakmicu, da napravimo pozitivan rezultat i da stvorimo uslove da ponovo neko od mlađih igrača bljesne i da predstavi sebe i klub u što boljem svetlu. Neće biti lako sigurno. Čukarički je u dobroj formi, biće jači za Bogosavca i Mudrinskog, tako da nas čeka jedna dobra i neizvesna utakmica, ali verujemo u našu dobru igru i pozitivan rezultat.’’

Prvotimac ’’zmajeva’’, vezni fudbaler Zoran Milutinović, istakao je tokom svog obraćanja da je njegov tim spreman i da će ići na pobedu:

’’Ekipa Čukaričkog je odlična ekipa, dobro organizovana i agresivna. Međutim, mi smo dobro radili ovu nedelju i dobro smo se pripremali za duel sa njima. Neće sigurno biti lako, moramo biti na visokom nivou svih devedeset minuta. Svaku utakmicu želimo da odigramo što bolje, ali i da pobedimo, te nema razloga da i u ovoj ne bude tako. Pružićemo sve od sebe da izvučemo dobar rezultat.’’

Meč 35.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Voždovca igra se danas, u subotu 05.maja 2018.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.com