Prvi meč 32.kola Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Voždovac dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Dva tima imaju veliki kvalitet i evropske ambicije, bodovna razlika je mala, pa treba očekivati izuzetno borbenu i zanimljivu utakmicu.

Ekipa Voždovca trenutno zauzima 7.mesto na tabeli sa 24 boda na svom kontu, a u prethodnom kolu ’’zmajevi’’ su kao gosti pretrpeli poraz od ekipe Spartak Ždrepčeva krv rezultatom 1:0. Ekipa Napretka trenutno zauzima 6.mesto na tabeli sa 26 bodova na svom kontu, a u prethodnom kolu ’’čarapani’’ su na svom terenu savladali ekipu Vojvodine rezultatom 1:0.

Dva tima su se već sastajala dva puta tokom aktuelne sezone, a Beograđani su bili uspešniji. Prvi meč odigran u Kruševcu završen je pobedom ekipe Voždovca rezultatom 1:2(0:1). Strelac jedinog pogotka za domaći tim bio je Jese Sekidika, dok je oba pogotka za goste postigao Andrija Luković. Drugi meč odigran u Beogradu Voždovčani su takođe rešili u svoju korist, ovoga puta rezultatom 3:2(2:1). Strelci za domaći tim bili su Nikola Srećković (dva pogotka) i Borko Duronjić, dok strelac oba pogotka za gostujući tim bio Ibrahima Ndiaje. Ako posmatramo rezultate prethodnih 11 međusobnih duela u domaćim takmičenjima (u periodu 2004-2018) ekipa Voždovca je bila daleko uspešnija sa 5 pobeda, uz 5 remija i samo jedan poraz. Jedinu pobedu Kruševljani su ostvarili kao domaćini, još u drugoligaškoj sezoni 2004/05 kada je rezultat bio 2:1.


FOTO: fkvozdovac.rs

Domaći tim u ovaj meč ulazi sa umerenim optimizmom, jer u goste stiže kvalitetan rival koji se nalazi u dobroj formi. Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Miloš Veselinović istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da očekuje neizvesniji meč od prethodnih:

’’Utakmica koja nam dolazi biće još neizvesnija nego prethodna. Napredak je podigao formu i igraju bolje nego u periodu kada smo se prvi put proletos sastali. Kod nas je situacija takođe bolja, uspeli smo neke stvari da unapredimo, te mislim da će ovaj meč biti interesantniji i bolji, sa više fudbala i sa više ritma. Ne znam da li će biti više golova, prošli put ih je bilo pet, ali optimistično ulazimo u meč. Ponavljam, Napredak je podigao formu. U poslednjih nekoliko utakmica igraju dobro, a i izuzetno ih cenim. Imaju mnogo dobre pojedince, ali i jednog od najboljih trenera na našim prostorima, iskusnog Kosanovića. Sigurno nas očekuje jedna dobra utakmica. Plej-of mečevi su za uživanje, hoćemo da se prikažemo i predstavimo ponovo u dobrom svetlu.’’

Prvotimac ’’zmajeva’’ Andrija Luković istakao je u svom obraćanju da nije lako pobediti istog rivala tri puta tokom jedne sezone:

’’Očekuje nas treći put u ovoj sezoni utakmica protiv Napretka. Nije lako pobediti tri puta istog rivala u jednoj sezoni. Međutim, mi verujemo u sebe i nadamo se da ćemo doći do još jedne pobede. Ulazimo u mikro ciklus od dve utakmice kod kuće u pet dana i cilj nam je da iz te dve utakmice uzmemo šest bodova. Iskoristio bih priliku da pozovem naše navijače u petak da dođu na krov i da nam budu vetar u leđa i da se zajedno radujemo u petak popodne.’’


FOTO: fknapredak.rs

U taboru gostiju zadovoljni su prikazanom igrom na startu doigravanja, ali su i svesni da ih očekuju tri izuzetno teška meča u kratkom vremenskom periodu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’, iskusni Milorad Kosanović, koji je istakao da su svi rivali u plej-ofu ujednačenog kvaliteta, sa izuzetkom vodećeg dvojca, i da je potrebno pružiti maksimum da bi se stiglo do bodova:

’’U narednih deset dana igramo tri utakmice, od kojih je prva protiv Voždovca. Voždovac je po kvalitetu ekipa slična ekipama koje su u plej-ofu, ne računajući Zvezdu i Partizan. Oni su kvalitativno jednaki Spartaku, Radničkom, Čukaričkom, tako da nas očekuje ozbiljna utakmica i prilično neprijatna, obzirom na uslove u kojima ćemo igrati, a oni su za domaćina prihvatljiviji. Bez obzira na to, mi imamo obavezu prema klubu, prema sebi pre svega i našim navijačima, da pružimo maksimum. O Voždovcu znamo sve, ne plašimo se fizički, jer smo bolji od svih u ligi. Treba izneti tih devedeset minuta i probati da napravimo dobar rezultat koji će nas održati u koncentraciji i u naredne dve utakmice.’’

Meč 32.kola Super lige Srbije između Voždovca i Napretka igra se sutra, u petak 20.aprila, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.