Najbolji igrač 30.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je El Fardou Ben, asistent i dvostruki strelac za Crvenu zvezdu u pobedi nad Zemunom na stadionu ''Rajko Mitić''.

Odigrano je i poslednje 30.kolo preliminarne faze takmičenja u okviru Super lige Srbije, nakon čega je poznat i konačan raspored na tabeli pred početak doigravanja. Domaćini su imali izuzetno uspešno veče, a jedini remi viđen je na Dušanovcu gde je su u duelu Voždovca i Čukaričkog mreže ostale mirne. Crvena zvezda je novom pobedom zadržala bodovnu prednost nad ekipom Partizana, a meč sa Zemuncima završen je rezultatom 3:1(3:0). Najzaslužniji za to svakako je El Fardou Ben koji je odigrao najbolji meč od svog dolaska u Beograd. Napadač crveno-belih bio je izuzetno raspoložen za igru, u svakom trenutku je bio na pravom mestu i birao prava rešenja, a uz dva postignuta pogotka uspeo je da zabeleži i jednu asistenciju. Zbog svega toga zasluženo je poneo epitet najboljeg igrača kola, a treba reći da je ozbiljne konkurente imao u Anesu Ruševiću (Napredak) i Danilu Pantiću (Partizan).

Domaći tim je krenuo izuzetno angažovano i veoma brzo stigao do teško dostižne prednosti. Prvi pogodak viđen je već u 4.minutu susreta, a strelac je bio El Fardou Ben. On je sjajno izveo slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara udaljenosti od gola Zemunaca, a golman Marko Milošević i pored velikog truda nije uspeo da spreči loptu da uđe u mrežu. U 12.minutu crveno-beli su duplirali prednost nakon brzog kontranapada u režiji dvojice napadača. El Fardou Ben se sjajno oslobodio svog čuvara, pravovremeno poslao loptu ka Aleksandru Pešiću koji se ubacivao po desnoj strani, a ovaj je izuzetno preciznim udarcem u dalji ugao savladao golmana gostiju. Igrao se 18.minut kada je viđen i treći pogodak u mreži Zemunaca. Aleksandar Pešić je loptu poslao na desnu stranu ka mladom Luki Iliću, ovaj je sjajno izbegao ofsajd zamku i potom nesebično asistirao El Fardou Benu, a napadač sa Komorskih ostrva je rutinski poslao loptu pored golmana gostujućeg tima. Velika prednost kao da je uspavala fudbalere Crvene zvezde koji su u drugom poluvremenu pružili dosta slabiju partiju. Jedini pogodak u nastavku postigla je ekipa Zemuna, u 51.minutu susreta, nakon greške Uroša Račića na ivici šesnaesterca. ’’Ukradena’’ lopta stigla je do Miljana Vukadinovića koji je sa nekih desetak metara lako savladao golmana domaćeg tima Milana Borjana i postavio konačan rezultat ove utakmice.


FOTO: crvenazvezdafk.com

El Fardu Ben (28) je rođen u Francuskoj, igra na poziciji krilnog napadača, a tokom karijere je nastupao za francuske klubove Saint-Pierroise, Le Havre, Vannes, kao i grčke klubove Veria, Olympiacos, Levadikos i Panionios. U Crvenu zvezdu je stigao tokom zimskog prelaznog roka i do sada je zabeležio 7 nastupa, uz 4 postignuta pogotka. Za reprezentaciju Komorskih ostrva zabeležio je 12 nastupa i postigao 4 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: